VERESÉG UTÁN, REMÉLT VISSZAVÁGÁS ELŐTT

VERESÉG UTÁN, REMÉLT VISSZAVÁGÁS ELŐTT

Másodszor szenvedtünk fájdalmas, ötszettes vereséget hazai pályán: a hétvégén a MÁV ELŐRE tudott elvinni két pontot Budaörsről, míg korábban az az Eötvös DSC távozott hasonló végeredménnyel, amelyhez most szombaton utazunk majd. Áttekintő a meccsek sorozatában.

FÁJDALMAS VERESÉG ÖT SZETTBEN

Gyakorlatilag kevesebb mint másfél sor játékosa volt Fésüs Irénnek a szombati rangadón: sérülések és megbetegedések miatt mindössze nyolc játékosára számíthatott, kulcspozíciókból is estek ki láncszemek. Hiányukban a Martinez, Sziládi, Szabó, Orosz, Hernády, Harmath kezdőcsapatot küldte a pályára a MÁV ELŐRE ellen - és két játszmán keresztül fantasztikus röplabdát mutattak be a lányok!

Liberóként bevethető volt Berkó Vivien és Futsek Sára is, Deli Zsófia feladóposzton tehermentesíthette Ivone Martinezt, Merza Zsófia pedig támadójátékunkat frissíthette. Bár be volt nevezve a mérkőzésre Horváth Petra és Vincze Sára is, de mindketten sérülésük után lábadoznak, nem voltak még hadrafoghatóak. 

A MÁV ELŐRE Bericap kiváló formában érkezett a mérkőzésre: bár későn, október végén tudott csak becsatlakozni a bajnokságba (miután kilábalt a koronavírus-járványból, amely megtizedelte a csapatát), onnantól kezdve minden mérkőzésén pontot szerzett. Ezt a hagyományt, sajnos, szombaton is folytatták.

Pedig nem így indult a találkozó! A fehérvárról érkezett különítmény remek játékával, pontos feladásokkal és jó támadásokkal, kevés hibával kezdtük a mérkőzést. Hamar elléptünk 3-4 ponttal, és bár az első játszma közepén sikerült felzárkóznia a székesfehérváriaknak, a hajrában helyén volt a koncentrációnk, így behúztuk az első játékrészt! 1:0! És hasonlóan magas színvonalon folytatódott a találkozó: többször is vezettünk 7 pontos előnnyel, egyszerűen ellenállhatatlanul működött a támadójátékunk! A sérülésből nem is olyan rég visszatért és lassan formába lendülő csapatkapitányunk, Harmath Zsófia is beszállt a ponttermelésbe, így jelentős előnnyel nyertük meg a második játszmát is. 2:0!

Ezután alaposan megváltozott a játék képe: a vendégek újraszervezték védekezésüket, elsősorban a csapat negyvenéves liberója, Deli-Germann Olga köré. Csapatunk látványosan elvesztette az energiáját és Fésüs Irénnek egyszerűen nem volt kihez nyúlnia a kispadon, még percekre sem tudta tehermentesítenie az ütőit, akikre így végig hatalmas szerep hárult. Egyre több hiba csúszott a játékunkba, így a fehérváriak egy tükörsima és egy végletekig kiélezett játszmában egyenlítettek. 2:2!

Hiába a fellángolás a negyedik szett végén, amivel még a hárompontos győzelem is elérhetőnek tűnt, a döntő játszmára végképp elfogyott minden lendületünk. Ekkora egyik csapat sem tudott már túl sok pontot önerőből szerezni, de mi jelentősen többet hibáztunk, így bár küzdöttünk, de 2:0-s vezetésről 3:2-es vereséget szenvedtünk Fésüs Irén korábbi csapata ellen.

ELKESEREDÉSRE NINCS OK

Fésüs Irén, a csapat vezetőedzője a nekünk adott interjújában hangsúlyozta, hogy nincs ok az elkeseredésre, hiszen egy rendkívül fiatal kerettel játszunk az NBI-ben, így a jövő kétségkívül a miénk.

"Én magam sem vagyok elkeseredett, mert nem játszottunk rosszul, és mert tudom, hogy bennünk van a jövő. Talán nem volt még 20 év sem az átlagéletkor a pályán most hétvégén. Úgyhogy nem gondolnám, hogy nekem szomorkodnom kéne, csak a lehetőséget sajnálom, hogy elment. Remélem, hogy előbb-utóbb benő a fejünk lágya és ezeket mind-mind képesek leszünk hozni."

A mester amondó, hogy 2:0-ig jó teljesítményt nyújtottunk, utána viszont már egy megszokott fáradtság ütötte fel a fejét, ami most hatványozottan kikezdte a csapatot a sok hiányzó miatt.

"2:0-ig egészen jó teljesítményt nyújtottunk, testben, fejben, lélekben megvoltunk, utána viszont a szokásos lila köd ereszkedett a csapatra. Azt gondolom, hogy ezt foghatjuk a fiatalságunkra is, de nem fogom, mert nem szeretem a magyarázkodást. 2:0-nál nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire szükségünk lett volna, de nyilvánvaló, hogy elfáradtunk. Fejben nem voltunk képesek tovább figyelni, ez az amin dolgoznunk kell, hogy 2:0 után is képesek legyünk ugyanazokat a helyzeteket megoldani a gyakorlatban, mint 2:0-ig."

Alaposan elhúzódik a csapat összeérése, hiszen a sérülések és betegségek tizedelte kerettel gyakorlatilag újra meg újra alapozni kell - mintha még mindig augusztusban lennénk. Persze ez más csapatokat is érint, így Fésüs Irénnek nem is kenyere a panaszkodás, de az tény, hogy ez az együttes 2021-ben lehet igazán ütőképes.

"Igazából nincs felnőtt játékosom, mert mindenki beteg vagy sérült és hogyha ők meg lesznek, úgy gondolom, hogy januárra, akkor lesz egyáltalán teljes a keretünk. Most hétvégén, írd és mondd, nyolcan voltunk. Még jó, hogy hatan játsszák ezt a játékot, így legalább volt két cserénk…"

Ennek ellenére 2:0-ig nem nyújtottunk rossz játékot, viszont pont ezért fájó a vereség: egy ilyen nagyszerű együttes ellen, mint a MÁV ELŐRE, élni kell az ilyen lehetőségekkel!

"Minden egyes alkalom, amikor egy csapat ellen 2:0-ra vezetünk, az nagy lehetőség és ilyeneket nem szabad hagyni elmenni. És csak ez bánt, hogy egy ilyen lehetőséget, mondhatnám, hogy a sajtot hagytuk kiénekelni a szánkból." - tette hozzá Fésüs Irén, aki volt csapata ellen vezényelhette a budaörsi játékot.

A találkozó tehát a papírformának megfelelően a fehérváriak sikerét hozta, s így biztosabbá is tették a második helyüket a tabellán előttünk. 

Női felnőtt NBI, 10. forduló - 2020. november 28., szombat, Budaörs

Budaörsi DSE   -   MÁV ELŐRE Bericap   2:3 (25:19; 25:19; 14:25; 21:25; 10:15)

BDSE:  Ivone Martinez 3; Horváth Petra; Vincze Sára; Sziládi Viktória 16; Deli Zsófia; Merza Zsófia; Harmath Zsófia 6; Szabó Lilianna 13; Orosz Bianka 12; Hernády Sára; Futsek Sára (L); Berkó Vivien (L) - vezetőedző: Fésüs Irén

MÁV ELŐRE Bericap: Borostyán Fanni; Sebestyén Flóra 9; Sólyom Emese 1; Ancsin Kitti 2; Kamila Haase 15; Strommer Noémi; Kiss Anna 10; Szilágyi Nárcisz; Fáskerti Fanni; Iva Durdanovics 23; Kovács Evelin Dafné (L); Deli-Germann Olga (L) - vezetőedző: Farkas Mihály

MESTERMÉRLEG

Fésüs Irén: "2:0-ig egészen jó teljesítményt nyújtottunk, testben, fejben, lélekben megvoltunk, utána viszont a szokásos lila köd ereszkedett a csapatra. Azt gondolom, hogy ezt foghatjuk a fiatalságunkra is, de nem fogom, mert nem szeretem a magyarázkodást. 2:0-nál nem tudtuk azt a teljesítményt nyújtani, amire szükségünk lett volna, de nyilvánvaló, hogy elfáradtunk. Fejben nem voltunk képesek tovább figyelni, ez az amin dolgoznunk kell, hogy 2:0 után is képesek legyünk ugyanazokat a helyzeteket megoldani a gyakorlatban, mint 2:0-ig."

Farkas Mihály: "Örülök, hogy 2 szett alvás után sikerült felébrednünk és megfordítani a meccset a nagyon jól játszó Budaörs ellen."

A VISSZAVÁGÁS REMÉNYÉBEN UTAZUNK DEBRECENBE!

Az őszi szezon talán egyik legfájóbb vereségét a DSZC-Eötvös DSE csapata ellen szenvedtük el Budaörsön: hiába vezettünk akkor is 2:0-ra, utána teljesen érthetetlenül szétesett a játékunk és az ellenfél ezt kihasználva óriási csatában fordítani tudott. A 4. forduló mérkőzésén bizonyították a derecskeiek, hogy mindenki számára kellemetlen ellenfél lesznek, amit azóta csak tovább igazoltak: 6 mérkőzés után hozzánk hasonlóan 3 győzelem és 3 vereség a mérlegük, annyi különbséggel, hogy míg mi 11 pontot szereztünk (háromszor szereztünk győzelmünkkel 3 pontot és két alkalommal az ötszettes vereség alkalmával egyet-egyet), addig ők 9-et gyűjtöttek (két alkalommal maximális 3 pont, ellenünk két pont és egy alkalommal egy 3:2-es vereség során egy pont). Ha magunk mögött akarjuk tartani őket, s ami még fontosabb, stabilizálni a helyünket a dobogó környékén, akkor ezt a mérkőzést mindenképpen meg kell nyernünk!

"A Debrecen elleni meccs pont ugyanolyan volt mint a MÁV ELŐRE elleni: 2:0-ra vezettünk, ugyanígy hazai pályán, és 2:0-tól mintha kicserélték volna a brigádot, kikaptunk 3:2-re... Nyilvánvaló, hogy nagyon készülünk a visszavágásra! Alapvetően úgy megyünk fel minden meccsen a pályára, hogy nyerni szeretnénk. Nagyon szépen dolgozunk edzésen, senkire nem lehet panaszom, jók a feltételeink is. Nehéz meccsre számítok, már csak az utazás és az idegen környezet miatt is. Ennek meg van mindenféle nyűge, de nagyon készülünk, igyekszem a lányokat nagyon motiválni, fenntartani a lelkesedést, és remélem, hogy ez megfelelő lesz ahhoz, hogy sikeresen jöhessünk le a pályáról!" - mondta el nekünk Fésüs Irén.

Az DSZC-Eötvös DSE, Derecske elleni idegenbeli találkozót most szombaton 15 órakor rendezik majd a Derecske Városi Sportcsarnokban. Érkezünk majd beharangozóval! Hajrá, BDSE!