ÚJABB IDEGENBELI GYŐZELEM

ÚJABB IDEGENBELI GYŐZELEM

A bajnokság 5. fordulójában a tavaly még Extraligás Jászberényi Röplabda Klub otthonába látogattunk. A csapat végre jobbik arcát mutatta - így sima, 3:0-s győzelmet arattunk.

Ezen a mérkőzésen is hiányzott a csapatból Szabó Lilianna, aki a melegítést még elkezdte, de technikai okokból nem tudott pályára lépni. De nélküle is nagyon koncentráltan kezdtük a mérkőzést: Orosz Bianka zsinórban hatszor mehetett a nyitósarokba, így 8:2-re elléptünk - Deme Gábor korán ki is kérte a jászberényiek első idejét...

Ekkor előbb 4, majd nem sokkal később 2 pontra is felzárkózott a JRK, de nem engedtük ki a kezünkből a játszmát! Pisák Flórának is volt jó nyitássorozata, működött a védekezésünk, valamint a támadójátékunk is - így az első szettet remek játékkal nyertük meg! 0:1 (14:25)

Amilyen jól zártuk az elsőt, olyan nagyszerűen indítottuk a második játszmát: percek alatt elléptünk 5:0-ra, ráadásul ebből az 5 pontból 3-at Ivone Martineznek köszönhettünk, akinek adogatásait nem tudta hárítani az ellenfél. A Jászberény fiataljai azonban egy pillanatra sem adták olcsón a bőrüket. Közelebb zárkóztak, de ekkor megrázták magukat a budaörsi lányok és az egész játszmát dominálva behúzták a második szettet is! 0:2 (12:25)

A harmadik szettre aztán teljesen elfáradt a Jászberény, így ekkor már végképp nem lehetett kérdés, hogy a BDSE nyeri a találkozót. A hazai együttes talán már a végét várta, a mieink pedig lehengerlő játékkal győztek három játszmában. Kiváló csapategységről tanúskodott ez a mérkőzés, a játék minden elemében felülmúltuk ellenfelünket - így a pécsi után a második idegenbeli találkozónkat is 3:0-s sikerrel abszolváltuk. Reméljük, hamarosan elkezdjük gyűjteni a hazai győzelmeket is... 0:3!

Női felnőtt NBI, 5. forduló - 2020. október 24., szombat

helyszín: Jászberény

Jászberényi RK   -   Budaörsi DSE 0:3 (14:25; 12:25; 7:25)

JRK: Imre Eszter; Juhász Viktória; Sléder Kitti 2; Berényi Lora 1; Farkas Fatima 3; Sándor Gabriella; Faragó Fanni 6; Lagzi-Kovács Maja (L); Horváth Rebeka; Csabai Szonja 1; Csiki Aliz 1; Kocsmár Karola; Mizsei Leila (L); Hajdu Lili 1

BDSE: Ivone Martinez 6; Pisák Flóra 10; Csóka Lili; Horváth Petra 4; Vincze Sára; Sziládi Viktória 17; Deli Zsófia; Merza Zsófia; Harmath Zsófia 9; Orosz Bianka 7; Futsek Sára (L); Hernády Sára; Berkó Vivien (L)

MESTERMÉRLEG

Deme Gábor: Az ellenfél a legjobbját nyújtotta, szinte hiba nélkül játszották végig a mérkőzést. Gratulálok ehhez! Mi az elején próbáltuk tartani a lépést, de annyira agresszív és jó nyitásaik voltak, hogy egyszerűen nem tudtunk velük mit kezdeni. Faragó Fanni visszatérése segített, de Lagzi-Kovács Majára és Nagy Orsira egyáltalán nem számíthattam, majd aztán Csabai Szonja is megsérült a mérkőzésen, miután rálépett az ellenfél lábára, de nem szakadt el a szalagja, így remélhetőleg két napon belül rendbe jöhet. Akárhogy álltunk volna fel, ez a Budaörs, ezzel a játékkal az NB I-ben bárkit legyőzött volna.

Fésüs Irén: A bajnokság kezdete óta most először éreztem azt, hogy a pályán csapatként tudtunk funkcionáltunk a szó szoros és nemes értelmében egyaránt. Nagyszerűen küzdöttünk, kisegítettük egymást, ez volt a siker kulcsa. Az utóbbi fordulókban ez hiányzott az együttesünkből és most meg volt.