ÚJABB HAZAI VERESÉG AZ NBI-BEN

ÚJABB HAZAI VERESÉG AZ NBI-BEN

Bár már 2:0-s előnyben is voltunk, végül egyetlen pontot sikerült itthon tartani: az Eötvös DSE hatalmas csatában fordított és győzött Budaörsön.

A pálya alkalmatlansága miatt az Aramisból az Illyés Gimnázium tornatermébe kellett áthelyezni a mérkőzést, amely így negyedórás csúszással kezdődött - de innen is köszönjük a vendégeknek, hogy vállalták a helyszínváltoztatást. 

A mérkőzés kezdetén nagyszerű játékkal, Ivone Martinez magabiztos szerváival és jó feladásaival, ügyes mezőnyjátékkal 40 perc alatt kétszettes előnyt épített ki a BDSE! 2:0 (25:18; 25:11)

Ekkor azonban valami megtört: a lányok talán túlságosan elhitték, hogy ez a meccs meg van, az Eötvös mezőnyjátéka pedig hatalmasat javult. Hirtelen elvesztek a jó befejezések: se Sziládi Viktória, se Orosz Bianka nem tudta hozni a pontokat. Ekkor kicsit megéreztük Szabó Lilianna hiányát, aki nyelvvizsgája miatt csak otthonról tudott szurkolni a csapattársainak.

A korábbi hibáink újra előjöttek: sok elrontott szerva, kritikus pillanatokban elkövetett hibák, rossz szervafogadás. De a pozitívumokról sem szabad megfeledkezni, ugyanis Futsek Sára liberóban remek teljesítményt nyújtott. Két szoros, végletekig kiélezett játszmában egyenlített a DSZC - 2:0-ról álltak fel Szombathy András tanítványai... 2:2 (25:18; 25:11; 22:25; 23:25)

Így a három megszerezhető pontból egyet már biztosan buktunk, de a kettőt a döntő játszmában még meg lehetett fogni. Természetesen ezt a vendégek is magukénak akarták tudni, és mentálisan hatalmas előnyben voltak. De így is elképesztően izgalmas csata zajlott a pályán, a mieink hibái ellenére is. Bár a feladónk, Martinez már elbizonytalanodott, hogy kinek adja a labdákat, de a végjátékra így is fej-fej mellett érkeztem meg a csapatok. Itt viszont erősebb volt az Eötvös: 16:14-re győzött és 2 ponttal távozik Budaörsről... 2:3!

Sajnos így nem sikerült megszereznünk első hazai sikerünket, de most nem is az eredmény az elsődleges: épülőfélben van a csapatunk, amelynek minden sikerélmény nagyon fontos lenne. Viszont ebből is lehet tanulni és a csapat Fésüs Irén vezetésével keresi a kiutat a gödörből - és biztosak lehetünk benne, hogy előbb-utóbb meg is találja! Már akár szombaton lehet javítani a Jászberény otthonában.

Női felnőtt NBI, 4. forduló - 2020. 10. 17., szombat

helyszín: Budaörs, Illyés-Aramis Sportcsarnok   zártkapus mérkőzés

Budaörsi DSE   -   DSZC-Eötvös DSE, Derecske   2:3 (25:18; 25:11; 22:25; 23:25; 14:16)

BDSE: Ivone Martinez 11, Pisák Flóra 11, Csóka Lili, Horváth Petra, Vincze Sára, Sziládi Viktória 16, Deli Zsófia, Merza Zsófia 2, Harmath Zsófia 7, Orosz Bianka 13, Futsek Sára (L), Hernády Sára 5, Berkó Vivien (L)

Eötvös DSE: Vaida B. 28, Molnár V., Pálfi K., V. P. Young, Fehér A. 4, Kerekes D. 1, Béni K. 1, Tóth K. 2, N. Vidakovic 4, Korompay Zs., Gáspár H., Fehérvári V. (L), Papp Cs. (L), Máté G. 3

MESTERMÉRLEG

FÉSÜS IRÉN: Gratulálok az ellenfélnek!

SZOMBATHY ANDRÁS: Gratulálok a csapatunknak. Ismét sikerült vesztes helyzetből felállnunk. Nagyon értékesnek tartom, hogy két pontot el tudtunk hozni a jó erőkből álló Budaörs csapatától.