SZÉKESFEHÉRVÁRON FOLYTATJUK!


Tudtuk, hogy az NBI felsőházi rájátszása rendkívül nehéz lesz, és az utóbbi hetek igazolták is a tételt: itt minden megnyert szett, megszerzett pont már ajándék, hiszen csapatunk fokozatosan erősödik bele a legjobbak mezőnyébe. A két vereség nem is szegte a mieink kedvét és ma, a MÁV Előre otthonában is a győzelem lesz a lányok célja!

Két forduló ment le a hatfordulós rájátszásból: a mieink előbb 3:0-s vereséget szenvedtek az alapszakasz-győztes TFSE otthonában, majd a Gödöllői RC ellen kaptak ki 3:1-re. Utóbbi számított a rájátszás talán legnyerhetőbb mérkőzésének, hiszen éppen a gödöllőiek ellen és ugyanígy hazai pályán harcoltuk ki az utolsó fordulóban a felsőházi rájátszásba jutást egy 3:2-es sikerrel. Azt viszont nem szabad elfelejteni, hogy akkor a Gödöllő egy rendkívül tartalékos összeállításban lépett pályára különböző okokból, ráadásul tétje sem nagyon volt a mérkőzésnek számukra. Ez a budaörsi lányok érdemeit nem kisebbíti, ellenben jelzi, hogy még az alapszakasz alapján legkönnyebbnek számító ellenfél is rendkívül erős.

"A múltkor sikert arattunk, de nem ilyen játékkal. A mostani játék mind a mi részünkről, mind a Gödöllő részéről sokkal jobb volt, így ahogy legutóbb nagyon örültem, hogy összejött a győzelem, hiszen az volt a legfőbb szempont, úgy most így tudtunk legalább kikapni egy erősebb Gödöllőtől. Fel tudtuk venni a versenyt, volt egy olyan érzésem, hogy most találtunk igazán magunkra a csapatjáték szintjén. Több ember is túllépett a saját problémáján, és tudta a csapat érdekét nézni, ez most nagyon sokat jelentett. Volt egy tűz végre a játékosokban, ami már nagyon régóta kellett volna! Nyilván ez olyankor nehéz igazán, amikor az ellenfél nagyon jó vagy nagyon gyenge, de pont az ilyen mérkőzések kellenek ahhoz, hogy a játékosok megérezzék, mennyit tudnak egymásért tenni a pályán. Működött a kommunikáció, ami a legutóbbi Gödöllő elleni meccsen egyáltalán nem. Szóval haladunk előre, úgy gondolom. - összegzett Ujvárosi Levente, a csapat vezetőedzője, aki azt is hozzátette, hogy ezt a tüzet mindenképpen fenn kell tartani. - Most azt bizonyítottuk, hogy nem alaptalanul jutottunk be a felsőházba. Helyünk van itt, ennek mindenképpen örülök. Volt egy-két labdamenet, ami múltkor idepattant, most meg nem, nem lesz ez mindig így, szóval más csapatoknak is számolniuk kell velünk!"

A csapat tehát két mérkőzés után a felsőházi tabella utolsó helyén áll, de tudtuk, hogy ez rendkívül nehéz időszak lesz, viszont a fejlődés szempontjából ez a legjobb.

"Alapvetően minden mirkőzéshez természetesen úgy állunk hozzá, hogy nyerni szeretnénk, viszont mivel tudjuk, hogy három, nálunk előrébb járó csapattal játszunk, így megpróbáljuk ezekből úgy kihozni a maximumot, hogy adott esetben a jövő évi teljesítményünket nézve is ez profitot hozzon. Mind a három csapatot maximálisan tisztelve állunk ki a pályára és próbáljuk kihozni magunkból a maximumot, közben pedig próbáljuk azokat a játékelemeket érvényre juttatni, amelyeket edzésen begyakoroltunk." - mondta el Merza Zsófia, a csapat játékosa.

"Én úgy gondolom, hogy mindenképp előnyös nekünk, hogy itt vagyunk. Ez most mindenképpen a fejlődésről fog szólni ez a felsőház nekünk" - tette hozzá Tátrai Nikolett, a nyáron érkezett röplabdázónk.

Az utóbbi hetekben szünetelt rövid időre az NBI-es rájátszás, így a csapatnak volt lehetősége gyakorolni, tovább finomítani minden olyat, amelyre a sűrűbb időszakban nem feltétlen jut idő. 

"Én úgy érzem, hogy kellett most ez a kicsi pihenő, rehabilitáció mindenképpen, mert az alapszakasz után ez jólesett mindenkinek. Gyakorlunk mindent, amit tudunk. Szerintem most nyitásban nagyon sokat fejlődtünk, amivel esetleg meg tudjuk fogni a Fehérvárt, ez a múltkori meccsen nagyon hiányzott, nem nyitottunk jól. - mesélt az utóbbi időszakról Tátrai Nikolett. - Talán a támadásbefejezésben kellene még sokat fejlődnünk, mert mezőnyben nagyon ott vagyunk a topcsapatok közt, fogadásban szintén a topban vagyunk. Nyitásunk volt, ami még kicsit gyengébb volt az első két meccsen, de ezen javítunk, ha minden igaz. Talán a blokkunkat kellene kicsit még erősíteni."

"Különböző játékelemekre, figurákre, akár a védekezésre, illetve a nyitásra is nagy hangsúlyt helyeztünk, úgyhogy ebben bizom, hogy ebben sikerült előrelépnünk. Illetve remélem, hogy a csapat még jobban összeszokott és remélem, hogy a hétvégi mérkőzésre ez az összeszokottság meghozza majd a gyümölcsét és együtt küzdve el tudunk majd érni olyan eredményt, ami tőlünk maximálisan telik." - nézett már előre Merza Zsófia.

A csapatot hihetetlen balszerencseszéria sújtotta ebben az idényben: gyakorlatilag nem volt olyan mérkőzés, ahol az ideális kezdővel tudott volna kiállni az együttes. Persze, ehhez már lassan hozzá is szoktunk, de így is még nagyobb felkiáltójelet tesz az alapszakaszban mutatott teljesítményünk mellé.

"Sok a sérült, sok a beteg, de ez sosem lehet kifogás, mindig a legjobb teljesítményt kell nyújtani, amit az adott napon tudunk. Ebben bízom, hogy szombatra úgy összeáll a csapat, hogy mindenki ki fogja tudni hozni magából a maximumot!" - nézett optimistán a jövőbe Merza Zsófi.

Az NBI Liga felsőházi rájátszásának fehérvári mérkőzése ma 17:00-kor kezdődik.

HAJRÁ, BDSE!

Legújabb híreink