RANGADÓVAL FOLYTATJUK

RANGADÓVAL FOLYTATJUK

Az NBI második fordulójában a TFSE gárdáját fogadjuk az Aramis sportcsarnokban. Ellenfelünk hozzánk hasonlóan a felsőházi rájátszásért hajt, így az Extraliga lehetősége is a szemük előtt lebeg. Felvezetjük a mérkőzést!

NAGY RIVÁLISAINK LETTEK

A TFSE nagyot lépett előre az utóbbi években: míg tavalyelőtt még az NBI-ben a bentmaradásért küzdött az együttes, és a mieink elleni mindkét mérkőzésüket 3:0-ra veszítették el, az előző szezonjukra nagyot fordult a kocka. A csonka idényben háromszor csaptunk össze velük, és kétszer idegenben vereséget szenvedtünk, a hazai találkozónkat pedig óriási csatában tudtuk megnyerni 3:2-re. Legutóbb tétmérkőzésen február 8-án találkoztunk a TFSE-vel: az első kivételével mindegyik játszma elképesztően szoros volt, de végül 3:1-es vereséget szenvedtünk a Testnevelési Egyetemen. Akkori legjobb pontszerzőnk, Milana Reljic már nincs a csapatnál, és rajta kívül is alaposan átalakult a nyáron együttesünk. Nincs ez azonban másként ellenfelünknél sem: 7 játékos érkezett a csapatukhoz, miközben ugyanennyien maradtak tavalyról is. Csupa fiatal játékost csábítottak magukhoz különböző csapatoktól az Extraligától egészen az NBII-ig. A legmagasabb szintről hozták Kökény Nórát az MTK-tól, Nagy Viktóriát Újpestről, és Radomszki Boglárkát a Jászberénytől. Benedek Gabriella és Halla Gréta az NBI-en belül váltott, Kreisz Kincső és Budaházy Boglárka az NBII-ből lépett feljebb.

A keretük átlagéletkora nem éri el a 23 évet, és jó elegye a fiataloknak és a rutinosoknak: a 36 éves feladó, Kriegel Éva a legidősebb, míg a 17 éves Kreisz Kincső a legfiatalabb játékosuk. Összehasonlításképpen: a Budaörs Ivone Martinez minapi érkezésével kúszott fel 20 év feletti átlagéletkorra (20,2) és a legidősebb játékosunk 28 éves (Harmath Zsófia), a legfiatalabb pedig 16 (Szabó Lilianna). Tele lesz a pálya nagyon tehetséges fiatalokkal mindkét oldalon!

A TFSE tavaly a félbeszakadt bajnokság „zárásakor” előttünk állt: 18 mérkőzésükön 11 győzelmet arattak és 7 vereséget szenvedtek el, miközben mi 50%-os, 9/9-es mérleggel álltunk akkor, így tehát 10 pont volt a különbség az együttesek között. Reméljük, idén szorosabb lesz a verseny velük, akár az NBI dobogójáért is küzdve…

A két együttes a felkészülésben is találkozott egymással, s a mieink ekkor szenvedték el egyetlen vereségüket: az Aramis sportcsarnokban 3:0-s TFSE siker született, emellett három győzelmet arattunk (közte az Extraligás DVTK ellen is). Rajtunk kívül az "egyetemistáknak" a PTE-PEAC volt az egyetlen NBI-es felkészülési ellenfelük (3:1), háromszor Extraligás csapattal találkoztak – és bár mindháromszor kikaptak, szetteket tudtak lopni és ez jól jelzi, hogy a TFSE mindenekelőtt az Extraligára készül.

RÉGI ISMERŐSÖK

Ha már az érkezőkre tekintünk, nem árt felhívni a figyelmet egy névre: Radomszki Boglárka a Jászberénytől érkezett a fővárosiakhoz, de korábban Budaörsön is játszott 2 éven keresztül 2017 és 2019 között. A korábbi liberót a TFSE vezetőedzője szélsőütőként fogja alkalmazni ebben a szezonban, így ezt a posztot még meg kell szoknia - az első fordulóban a Jászberény ellen már ott szerepelt. Nem ő az egyetlen korábbi budaörsi a keretükben: Boller Anna (képünk alább) oszlopos tagja volt az NBII-ből feljutó és az NBI-ben a helyét megszilárdító gárdának! 3 évet töltött a BDSE-nél, és 2018 szeptembere óta a TFSE játékosa. 24 évével már rutinosnak számít a nagyon fiatal egyetemi gárdában…

MESTEREK

A TFSE szakmai munkáját a görög Gaitanakis Leonidas (avagy Leon) irányítja, immáron a második szezonban - és reméljük mindannyian, hogy ez már teljes lesz. Korábban két évig volt a ciprusi Apollon Limassol vezetőedzője – az volt pályafutásának második vezetőedzői munkája, előtte főleg másodedzőként tanulta a szakmát és megmérette magát az európai kupákban is.

A mieink vezetőedzőjét, Fésüs Irént nem kell bemutatni a szurkolóknak: sokszoros válogatott klasszis volt játékosként, majd Székesfehérváron építette fel a teljes utánpótlást, akadémiai rendszert hozott létre, tehetséges fiatalok egész sorát nevelte ki. Viharos körülmények között távozott korábbi munkaadójától – majd januártól már a Budaörs szakmai munkájáért felelt. A legtehetségesebb fiatal fehérváriakat hozta magával (de az előző szezonban még nem léphettek pályára), illetve Ivone Martinez mexikói légiós is az ő hívását követte. A megfeszített munkában hisz – ez jellemzi minden napját, minden edzését. Megfeszített munkában dolgozik azért, hogy az átalakult keretünket egybegyúrja. Ha ez sikerül, sokra viheti még a BDSE, hiszen tehetségből nincsen hiány!

NEHEZÍTETT HELYZETBEN

Nem könnyű azonban jelenleg a csapatok helyzete, a vírushelyzet is rányomja a bélyegét a felkészülésre, hiszen azt sem lehet pontosan tudni, mikor milyen találkozók maradhatnak el – szerencsére együttesünket eddig nem fenyegette a kór és a leállás. Harmath Zsófia, aki tavasz óta sérüléssel bajlódott, szép lassan a rehabilitáció végére ért és az első fordulóban már játszani is tudott. Az NBI-es csapat magja az NBII-ben induló U21-es gárdában is szerepel, így az erőt be kell osztania Fésüs Irénnek – de a sok játék a fiatal röplabdázóknak csak a javára válhat.

Pécsen indult a szezon, ahol magabiztos győzelmet arattunk, nem volt egy pillanatig sem kérdéses a találkozó végkimenetele az újonc PTE-PEAC ellen. Ennek ellenére a vezetőedzőnk nem volt elégedett, hiszen látja, sok munkát kell még belepakolni az együttesbe.

Már játszottunk a TFSE együttesével a felkészülés során. Tudjuk, hogy mire számíthatunk: jól összerakott, remekül működő csapatuk van. A múltheti, pécsi mérkőzés óta keményen készülünk. Akkor tudunk eredményesek lenni, ha a saját játékunkat rá tudjuk kényszeríteni az ellenfélre. Az a célunk, hogy mielőbb eljussunk erre a szintre. Jó úton járunk, de sok még a tennivaló. Nem tudjuk azt, hogy a TFSE hol jár a felkészülésében, hiszen a járvány sok mindent felül is ír. Minden csapat csak hétről hétre tud készülni, nem lát, nem tervezhet ennél előrébb. Biztosan maradnak el mérkőzések is, az edzéseket is egyre nehezebb megtartani, de a korábban is említett célunkat látjuk magunk előtt és eszerint dolgozunk napról napra.” – mondta el Fésüs Irén.

Hibátlanul rajtolt a TFSE is az első körben: a teljesen kicserélődött, megfiatalodott keretű Jászberény otthonában 3 sima játszmában győztek. A vezetőedző elégedetten értékelt a találkozó után:

Minden bajnoki rajt nehéz feladatot jelent, de elégedett vagyok. Nem gondolom, hogy egyszerű mérkőzés volt, hiszen mindkét gárda sok fiatalból áll. Még nem kész a csapatunk, hiszen két-három évre előre tervezünk. Kezdésnek nagyon jó volt és remélem, tovább fejlődünk majd.” – árulta el a TFSE honlapjának.

ZÁRTKAPUK MÖGÖTT

A találkozót zártkapuk mögött rendezzük meg, így döntött a BDSE vezetősége. A döntés szomorú, de teljes felelősséggel hoztuk meg, hiszen jelenleg a legfontosabb az egészség. Reméljük, mihamarabb vendégül láthatjuk a szurkolóinkat az Aramis sportcsarnokban!

Addig is igyekszünk élő stream formájában megmutatni a találkozót, ezen dolgozunk, és minden bizonnyal sikerülni is fog. Figyeljék a facebook és az instagram oldalunkat, ahol jelentkezni fogunk a közvetítés linkjével!

2020. 10. 03., szombat, 18:30

helyszín: Aramis Sportcsarnok, Budaörs - ZÁRTKAPUK MÖGÖTT!

BDSE-Emericus    -    TFSE

HAJRÁ, BDSE!