KÉT FRONTON IS SIKER A HÉTVÉGÉN

KÉT FRONTON IS SIKER A HÉTVÉGÉN

Nagy volt az öröm, hogy végre jó hírekről számolhattunk be a múlt héten: elhárultak a járvány állította akadályok, így mind szombaton az NBI-ben, mind vasárnap az NBII-ben pályára tudtunk lépni. Ennél is nagyobb örömet jelent azonban, hogy két sima győzelemmel örvendeztethettük meg az értünk szorító szurkolókat!

GYŐZEDELMES VISSZATÉRÉS AZ NBI-BE!

A koronavírus-járvány miatt el kellett halasztani a Gödöllő elleni hazai és a MÁV ELŐRE elleni idegenbeli mérkőzésünket, így nagyon vártuk már, hogy visszatérhessünk a bajnokságba. Erre szombaton érkezett el az idő: azt a PTE-PEAC-ot fogadtuk az Aramis Sportcsarnokban, zárt kapuk mögött, amelyet a bajnokság első fordulójában, idegenben egyszer már legyőztünk. 

Bár néhány alapember hiányzott együttesünkből, szerencsére így is erős gárdát tudott a pályára küldeni Fésüs Irén vezetőedző. Szokatlan szerepkörben bizonyíthatott Berkó Vivien: bár az NBII-ben már többször előfordult, hogy nem liberóként számítottunk rá, az NBI-ben ez volt az első alkalom. Így Futsek Sára maradt az egyetlen liberónk, ő pedig kiválóan helytállt, remekül védekezett! 

Kicsit döcögősen indult a találkozó, de amikor összeállt a támadójátékunk és feljavultak a szerváink, akkor pillanatok alatt nagyobb előnyre tettünk szert. Főleg Sziládi Viktória és Orosz Bianka jeleskedett a pontgyűjtésben, aminek eredménye egy könnyed, 25:14-re megnyert szett lett. 1:0!

A második játszma annyiban különbözött az elsőtől, hogy már az elején kialakítottunk egy megnyugtató előnyt, amit aztán végig tartottunk is a játszma során. Végre keveset hibáztunk adogatásban, a pontok pedig szépen eloszlottak a csapattagok között, a feladóink remekül osztogatták a labdákat. 17 perc alatt hoztuk ezt a szettet 25:13-ra - 2:0!


Innentől a fiatal pécsiek már nem tudtak jelentős ellenállást tanúsítani, a mi játékunk nagyszerűen összeállt, így a vége egy sima győzelem lett. 3:0! A csapat vezére egyértelműen Sziládi volt, akinek végre igazán jól ment a támadójáték - az utánpótlás-válogatott ütőnk 13 pontot hozott össze.

Folytatás a tervek szerint a TFSE ellen!

Női felnőtt NBI, 8. forduló - 2020. november 14., szombat, Budaörs

Budaörsi DSE   -   PTE-PEAC   3:0 (25:14; 25:13; 25:12)

BDSE: Ivone Martinez 5; Horváth Petra 7; Sziládi Viktória 13; Deli Zsófia; Merza Zsófia 4; Szabó Lilianna 4; Orosz Bianka 9; Futsek Sára (L); Hernády Sára; Berkó Vivien 2

PTE-PEAC: Pokó Rita; Szerencsés Mimi (L); Duduka Inez 9; Merkler Milla 1; Németh Tekla 1; Szatmári Lilla 3; Marton Gabriella 2; Tóth Tímea; Petőfi Gréta 1

MESTERMÉRLEG
Fésüs Irén: "Leginkább annak örülök, hogy végre tudtunk játszani, mert nagyon fiatal a csapatom, és nekünk egy-egy mérkőzés kihagyás az nagyon nagy veszteség – nagyon gyorsan elfelejtjük az érintéseket, állóképesség, és egyebek… De gondolom mindenki ezzel küzd, úgyhogy én nem mondtam nagy újdonságot. Annak nagyon örülök, hogy végre játszottunk, a körülményekhez képest helyenként még jól is."

Horváth Alexandra: "Gratulálok a budaörsi csapatnak. Amíg fejben bírtuk a nyomást addig lépést tudtunk tartani az ellenféllel, de sajnos a szett második felében nem találtuk az ellenszerét a határozott, kombinatív játéknak. Örülök, hogy mindenkinek játéklehetőséget tudtam adni, s éltek is vele a játékosaim."

MENETELÉS AZ NBII-BEN!

Az NBII vasárnapi játéknapján U21-es együttesünk a veszprémi VESC csapatát fogadta az Illyés Gyula Gimnázium tornatermében. A mieink eddig hibátlanul szerepelnek a bajnokságban, és reménykedtünk, hogy ez így marad vasárnap is: bár a VESC időnként nagy csatára késztetett minket, végül meg tudtuk őrizni a veretlenségünket!

Az első két játszma kifejezetten szoros csatát hozott: míg a nyitó szettet mi nyertük meg, a másodikban a vendégek egyenlíteni tudtak. A harmadik szettől aztán alaposan feljavult a játékunk: összeálltak a támadásaink, jók voltak a szervafogadásaink és általában a védekezésünk, így végül 1 óra 23 perc alatt, négy szettben 3:1-re felülmúltuk a veszprémieket, és zsinórban ötödik mérkőzésünket is behúzva vezetjük a másodosztályú tabellát!

SZÉP VOLT, LÁNYOK!