HATALMAS BRAVÚRRAL A FELSŐHÁZBAN!


Erre nagyon sokáig emlékezni fogunk: az utolsó forduló hatalmas bravúrjának köszönhetően a negyedik helyen zártuk az NBI Liga alapszakaszát, így a felsőházba jutottunk, ahol a biztos bentmaradás tudatában felszabadultan, teher nélkül folytathatjuk. Mutatjuk a rájátszás programját is!

Álmunkban sem reméltük azt a forgatókönyvet, amely végül megvalósult: az eredmények alakulásának köszönhetően az utolsó két forduló valamelyikén hatalmas bravúr kellett a felsőházi rájátszás eléréséhez. Előbb a TFSE következett és egy elég sima vereség - majd a Gödöllői RC elleni záróforduló, ahol legalább egy pontot kellett szerezni a 4. helyhez. Azonban az ellenfél 2:0-ra ellépett, pedig a csapat kifejezetten jól játszott, de mintha az égiek sem akarták volna a mieink sikerét... Ha így volt, hamar változtattak a hozzáállásukon, mert előbb óriási csatában, mérkőzéslabdáról fordítva egyenlítettünk (amivel önmagában meg volt a felsőházi rájátszáshoz szükséges pont), majd bónuszként még az ötödik játszmát is behúztuk! Nem véletlen, hogy a játékosok sem fogták fel elsőre az öltözőben, hogy mi történt... 

"Sokkban ültünk igazából, mert nem hittük el, leírhatatlan érzés volt. Én hihetetlenül büszke vagyok a csapatra, büszke vagyok a teljesítményekre, egyszerűen nagyon boldogok vagyunk! Még most sem ébredtem fel ebből a dologból, és kíváncsian várom a továbbiakat!" - mesélt a bravúros győzelemről Pisák Flóra, aki 17 pontjával Horváth Petrával holtversenyben a csapat legeredményesebb játékosa volt, így rengeteget tett a győzelemért. - "2:0-ig nem voltam elégedett annyira a teljesítményemmel, de aztán próbáltam leküzdeni magamat, és azt hiszem, a harmadik szettre ez sikerült és akkor újult erővel tudtunk nekimenni, mintha nulláról kezdenénk. Végülis meg lett az eredménye!"

Meg lett az eredménye, bizony, méghozzá a felsőházi rájátszás, amely ismerve a csapat idei szezonját, elképesztő bravúr! Már hónapok óta sérülések, betegségek tizedelik a csapatot, ahogy Ujvárosi Levente szokott fogalmazni: amikor volt elég hadrafogható játékosunk, akkor mérkőzés nem volt, amikor pedig sorra jöttek a meccsek, akkor meg alig voltunk meg...

"Nagyon boldog vagyok és büszke a csapatomra. Az alapszakasz második felében rengeteg nehézséggel küzdöttünk. Most már ez a múlté. Tőlünk erősebb csapatokkal játszhatunk a felsőházban, amire ennek a fiatal csapatnak szüksége van a jövőre nézve. A megtizedelt Gödöllő sportszerűségből jelesre vizsgázott. Egy számukra tét nélküli mérkőzésen mindent megtettek a győzelemért." - nyilatkozta a győztes találkozó után a vezetőedzőnk, és Hernády Sára is elmondta, hogy az egész csapat hihetetlenül boldog.

"Hú, elképesztő felszabadultság, örömérzet van bennem! Nagyon azt éreztem, hogy a csapat együtt mozog a pályán, együtt örülünk minden pontnak, és ez szerintem megy tovább a rájátszásban is! Egyszerűen akkora koncentráltságot éreztem mindenkiben, hogy ez bizalmat adott a csapat felé is, meg a győzelemben való hitet is erősítette bennem."- mondta el mosolyogva Hernády Sári, aki vezére ennek a rendkívül fiatal, tapasztalatlan együttesnek. 

A győzelemnek köszönhetően a tabella negyedik helyén zártuk tehát az alapszakaszt, amellyel a felsőházi rájátszásba jutottunk.

NBI Liga, alapszakasz, záróforduló

BDSE-Emericus 3:2 Gödöllői RC (-23, -25, 16, 25, 11)

A csapat pontszerzői: Pisák Flóra és Horváth Petra 17-17; Kiss Zsófia és Hernády Sára 9-9; Merza Zsófia 7; Pisák Luca 5; Jakab Boglárka 4; Rékasi Sára; Darvas Hanna; Ujvárosi Boglárka (L); Futsek Sára (L).

NBI Liga, alapszakasz, végeredmény

1. TFSE - 38 pont

2. MÁV ELŐRE SC-Bericap - 36 pont

3. Gödöllői RC - 29 pont

4. BDSE-Emercius - 19 pont

5. CoreComm-VESC - 18 pont

6. KISPEST SE - 14 pont

7. DSZC-Eötvös DSE - 9 pont

8. Jászberényi RK - 5 pont

MOST JÖN A JUTALOMJÁTÉK!

A rájátszásba a TFSE 3, a MÁV ELŐRE 2, a Gödöllő 1, mi pedig 0 bónuszpontot viszünk magunkkal, és egy oda-visszavágós körben döntjük el a feljutás sorsát. Az biztos, hogy teher nincs a csapaton!

(A rájátszástól) azt várom, hogy egyszer végre ki tudjunk állni teljes létszámmal, ez az első várakozásom. A másik pedig az, hogy mindenki tudja nyújtani azt, amit ő legjobban tud és remélem, hogy el tudunk jutni évvégére olyan szintre, hogy minden meccsen úgy tudunk játszani, ahogy mondjuk egy edzés tud menni, vagy ahogy a legjobb meccsünkön játszottunk az évben." - mondta el Pisák Flóra, amelyre Hernády Sára csak helyeselni tudott és kiegészítette csapattársa mondatait:

"Nagyon remélem, hogy mindenki felszabadultan egy örömjátékot tud nyújtani itt a szezon végén! Nagyon remélem, hogy tényleg mindenki odateszi magát, és a lehető legtöbbet fogja magából kihozni!” - fogalmazott Hernády.

Mi is reménykedünk ebben! Nem lesz könnyű program, és minden egyes pont, ellopott szett, vagy akár győzelem ajándék. Ujvárosi Levente szerint az lenne az igazi bravúr, ha mi tudnánk lenni a mérleg nyelve. Lássuk hát a programot:

Március 21., hétfő, 19:00   --   TFSE (idegenben)

Március 27., vasárnap, 19:30   --   Gödöllői RC (hazai pályán)

Április 9., szombat, 17:00   --   MÁV ELŐRE SC-Bericap (idegenben)

Április 25., hétfő, 17:00   --   TFSE (hazai pályán)

Május 1., vasárnap, 17:00  --  Gödöllői RC (idegenben)

Május 8., vasárnap, 19:30   --   MÁV ELŐRE SC-Bericap (hazai pályán)

Hajrá, BDSE!

Legújabb híreink