GYŐZELEM ÉS EXTRÉM MÓDSZEREK

GYŐZELEM ÉS EXTRÉM MÓDSZEREK

NAz NBI-es csapatra épülő U21-es együttesünk meggyőző sikert aratott, de ehhez kellettek Fésüs Irén vezetőedző rendhagyó módszerei is. Beszámolunk utánpótláscsapataink mérkőzéseiről!

ÚJABB GYŐZELEM AZ NBII-BEN!

A felnőttcsapat tagjaival is pályára lépő NBII-es csapatunk harmadik mérkőzését is megnyerte - ezúttal a győri SZESE ellen győztek 3:0-ra. Az első két játszma nagyon simán alakult: a jóval szerényebb játékerőt képviselő, még épülőfélben lévő egyetemisták mindössze 16 pontra voltak képesek az első két szettben. A harmadikra azonban lankadt a figyelem, és ezt nem is tűrte Fésüs Irén! Egy, korábban Fehérváron már kipróbált módszert alkalmazott: a játékosok fekvő helyzetből várták az ellenfél vagy éppen csapattársuk szerváját és az adogatás pillanatában pattanhattak fel...

"Amikor a játékosok figyelme lanyhul, akkor van pár módszerem, amivel fel tudom rázni őket. Ennek a figyelemfelkeltő eszköznek ez még csak a könnyebbik változata volt..." - mondta el Fésüs Irén a mérkőzés után.

Ez használt is, elhúzott a csapat és végül ezt a szettet is behúzta, nyolcpontos előnnyel. Így a fiatalok három mérkőzésen 8 pontot szerezve vezetik az NBII tabelláját!

Felnőtt NBII,helyszín: Budaörs

BDSE-Emericus – Széchenyi Győr   3:0 (25:9; 25:7; 25:17)

TAPASZTALATGYŰJTÉS AZ U17-ES KOROSZTÁLYBAN

Sajnos az U17-es gárdáinknak nem alakult ilyen jól a hétvége. Az OSB II. osztályában szereplő csapat Békéscsabára látogatott, ahol a hazai pályán szereplő csabaiakkal kezdett szombat délelőtt. Óriási csatára kéztették a BRSE-t Ujvárosi Levente lányai: ötszettes, hatalmas mérkőzést játszottak, amelyet a hazaiak csak a lehető legkisebb különbséggel nyert meg a Békéscsaba. Ezért járt is az egy pont - de a második mérkőzésért már nem. A Dunakanyar SE alig több mint egy óra alatt, 2 szoros és egy sima szettben győzött. 5 mérkőzésen 2 győzelem és 3 vereség, valamint a tabellán elfoglalt 4. hely a mieink eddigi mérlege!

U17 OSB II. osztály,helyszín: Békéscsaba

Emericus-BDSE – Linamar-BRSE Ezüst   2:3 (21:25; 25:19; 25:20; 21:25; 13:15)

Emericus-BDSE – Dunakanyar SE   0:3 (23:25; 12:25; 23:25)

Az OSB III. osztályában szereplő U17-es csapatunk Dunaújvárosban vendégszerepelt. Tóth Annamária lányai a hazai parketten pályára lépő DSE Röplabda Akadémia elleni 3:1-es vereséggel nyitottak, és később a Kispest SE elleni mérkőzés sem alakult jobban. A budapesti rivális három szettben győzött, így még várni kell a mieink első győzelmére a csoportban.

U17 OSB III. osztály,helyszín: Dunaújváros

BDSE-Emericus – DSE Röplabda Akadémia   1:3 (17:25; 20:25; 25:17; 20:25)

BDSE-Emericus – Kispest SE A   0:3 (10:25; 6:25; 19:25)

Persze ebben a korosztályban a győzelmeknél fontosabb a tapasztalatszerzés, a fejlődés, a közös utazások és a csapattá érlelődés - márpedig ebben mindkét gárdánk jól áll!

Lesz idő és hely a javításra! Hajrá, BDSE!