ELVESZTETT VERETLENSÉG A TFSE ELLEN

ELVESZTETT VERETLENSÉG A TFSE ELLEN

Nem sikerült igazi rangadóvá tenni a TFSE elleni mérkőzésünket. Ez volt hazai pályán az első tétmérkőzésünk az új szezonban, de sajnos jobbnak bizonyult az ellenfél és megérdemelten vitte el mindhárom pontot az Aramis Sportcsarnokból.

Az első fordulóban mindkét együttes magabiztos győzelmet aratott: a TFSE az alaposan megfiatalodott Jászberény, míg a BDSE az újonc PTE-PEAC otthonában aratott meggyőző sikert. Ennek ellenére a mieink vezetőedzője, Fésüs Irén az elégedettség látszata nélkül értékelt, hiszen csapatunk rengeteg hibával játszva győzött a szerényebb képességű pécsiek ellen. Ez pedig nem volt biztató ómen a TFSE elleni párharc előtt, ahol ennél sokkal jobb játékra volt szükség.

A mérkőzést zártkapuk mögött rendeztük meg. Előttünk az MTK az Újpest csapatát "fogadta" az Extraligában (a lila-fehérek 3:1-re győztek), ezt és az egészségügyi kockázatokat mérlegelve a budaörsi vezetőség döntött arról, hogy nézők nélkül rendezzük meg a rangadót.

Az első játszmát jól kezdték a fekete mezben pályára lépő budaörsi lányok: 7:3-ra is vezettünk már, ekkor azonban kissé szétesett a játékunk. Nem sikerültek a fogadások, rossz bejátszások mellett pedig a támadójátékunknak sem volt esélye kibontakoznia. Ivone Martinez sem tudott megfelelő labdákat adni az ütőinknek, így elsősorban a TFSE játéka dominált, amely egyébként is kiemelkedően mezőnyözik (korábbi liberónk, Boller Anna irányítja a védőmunkát). 7 pontos hátrány után tudtunk kozmetikázni kissé az eredményen, de a zárkózásunk ellenére az első játszma végül a vendégeké lett: 0:1 (21:25).

Bár az első játszma zárása reménykeltő volt, a második szett legalább ennyire kiábrándító: a rutinos egyetemisták pillanatok alatt léptek el 7:1-re. Szinte semmit sem kellett tenniük a nagy előnyért, hiszen a mienk rengeteg szervát rontottak el, könnyű ütéseket hibáztak és továbbra is borzasztóan fogadták az ellenfél szerváit. Villámgyorsan haladt a második játékrész, nem tudta Fésüs Irén sem megfordítani a játék képét, pedig becsülettel forgatta a csapatot, időkérésekkel is próbálta megakasztani a TFSE lendületét. Minden hiába, ez a játszma is az ellenél sikerét hozta... 0:2 (18:25).


A röplabdát azért is szeretjük, mert akármilyen rosszul alakul egy szett, azonnal jön a lehetőség a javításra! Bár továbbra is akadozott a játékunk mind védekezésben, mind támadásban, de a harmadik játékrészben így is nagy csatára késztettük ellenfelünket. Ahogy többet kezdtük foglalkoztatni a két centerünket, Szabó Liliannát és Orosz Biankát, úgy jöttek gyakrabban a pontok, és az univerzális játékosunk, Hernády Sára is szép megmozdulásokkal vétette észre magát. Liberóink védekezése is javult, ami létfontosságú, hiszen a specialistáktól várható a mezőnymunka stabilitásának megteremtése. Szoros, kiélezett végjátékot hozott a játszma, de sajnos ezen a mérkőzésen semmi sem jött össze. Hiába a biztató pillanatok és javuló játék, a lazábbnak és pihentebbnek tűnő TFSE le tudta zárni a szettet és a mérkőzést: 0:3 (24:26). 

Sajnos csak a harmadik játszmában tudtunk igazán méltó ellenfelei lenni a Testnevelési Főiskolának, ahol több a rutinos játékos, s jóval összeszokottabban is mozogtak. A 11 hiba a szervafogadásban, valamint a 15 elrontott nyitás nagyon sok, ennyi ajándék pontot egyszerűen tilos az ellenfélnek adni. Kár a vereségért, hiszen tavaly hazai pályán le tudtuk győzni a TF-et, de nem szabad sokáig rágódni, hiszen jövő héten következik a Magyar Kupa, majd az Eötvös DSE ellen kell javítani a bajnokságban!

2020. október 3., NBI 2. forduló

BDSE-Emericus    0:3    TFSE    (21:25; 18:25; 24:26)

Helyszín: Budaörs, Aramis sportcsarnok, zártkapuk mögött

BDSE: Ivone Martinez 3, Pisák Flóra, Csóka Lili, Horváth Petra 11, Vincze Sára, Sziládi Viktória 3, Deli Zsófia, Merza Zsófia 1, Harmath Zsófia, Szabó Lilianna 5, Orosz Bianka 8, Futsek Sára (L), Hernády Sára 5, Berkó Vivien (L)

TFSE: Kriegel Éva 3, Halla Gréta 12, Benedek Gabriella, Nagy Viktória 6, Radomszki Boglárka 8, Budaházy Boglárka, Debora Ribeiro 9, Török Petra 3, Czakó Bernadett, Kökény Nóra, Poór Alexandra 2, Kreisz Kincső, Villányi Brigitta (L), Boller Anna (L).

MESTERMÉRLEG

Fésüs Irén (BDSE): "A legnagyobb problémánk az volt, hogy volt egy labda és volt egy ellenfél... Ha nem lett volna labda, meg ellenfél, akkor lehet, hogy talán tudtunk volna nyerni, ha mondjuk 100 évig játsszuk ezt a mai meccset... Ezt a vereséget én a saját számlámra írom, mert azt gondoltam, hogy felnőtté váltak, nagykorúak lettek, idősebbek lettünk, így én is engedékenyebb lehetek velük szemben. De úgy látom, hogy ez a módszer nem célravezető. Megijednek a fiatalok úgy, hogy tavaly még nem tették. Úgyhogy most előveszem a régi, pókhálós, beporosodott Fésüs Irént - és rendkívül bunkó leszek..."

Leonidas Gaitanakis (TFSE): "Nehéz héten vagyunk túl, ahol osztott figyelemmel kellett készülnünk, mivel a lányok számos egyetemi teendővel is meg kellett birkózzanak. Ez érződött az edzéseken is, de végül megoldottunk és elvégeztünk mindent, melynek gyümölcse az lett, hogy egy nagyszerű csapat ellen bizonyulhattunk jobbnak. Örvendetes eredmény ez számomra, kiváltképp azért, mert a hölgyek megmutatták mennyire tudnak harcolni minden egyes labdáért. A siker mellett pontosan tudjuk, hogy hol és miben kell fejlődnünk, erre fogunk törekedni a következő hetekben is."