ELINDULNI FELFELÉ!

ELINDULNI FELFELÉ!

Bár a bajnokságot pécsi magabiztos sikerrel indítottuk, lendületünk hamar megtört: hazai vereségek után második idegenbeli mérkőzésünkön szeretnénk elindulni felfelé.

A Jászberény két vereséggel indította el az új szezont: Deme Gábor vezetőedző tanítványai először szeptember végén léptek pályára és szenvedtek sima vereséget a vendég TFSE gárdájától. A hazaiak egyik játszmában sem tudták megszorongatni ellenfelüket.

A második fordulóban aztán Derecskére látogattak, ahol a szezon eddigi meglepetéscsapatától, a DSZC-Eötvös DSE gárdájától kaptak ki 3:1-re. A jászberényiek így eddig pont nélkül a tabella végén szerénykednek.

A Magyar Kupa nyolcaddöntőjében az Extraligás DVTK-t fogadták: bár a papírforma érvényesült, és nagyon simán győzött a miskolci alakulat, a Jászberény valamivel többet várt a találkozótól. Ennek persze elsősorban az az oka, hogy mind a szakmai stáb, mind a szurkolók más szinthez vannak szokva.

A Jászberény az utóbbi években az Extraligában edződött, méghozzá nem is rossz eredményekkel: elég csak arra gondolnunk, hogy a legutóbbi teljes szezonban, a 2018-19-esben a Magyar Kupában egészen az elődöntőig meneteltek! 

A klub azonban idén az NBI-ben indult el, visszalépett az Extraligától, kerete pedig alaposan átalakult: főleg fiatalok, de tehetséges játékosok alkotják a csapatot, akik amint megszokják az NBI tempóját, veszélyesek lehetnek bárkire - így nagyon koncentrált játékot kell ellenük nyújtani.

A csapat másodedzője a korábbi válogatott játékos, Sándor Renáta, aki pályafutása befejezése után Németországban élvezte a civil életét, azonban Deme Gáborék megkeresték a pozícióval, és a szimpatikus korábbi kiválóság elvállalta a pozíciót.

De hogy a mieinkről is legyen szó! Fésüs Irén játékosai hullámzó heteken vannak túl. Bár győztes mérkőzéssel nyitották a bajnokságot, az utóbbi két, s ami még fájóbb, otthon lejátszott mérkőzésüket elveszítették - előbb a TFSE, majd a DSZC-Eötvös DSE ellen. A koronavírus-járvány miatt a Magyar Kupa-mérkőzésünket elhalasztottuk az Extraligás Szent Benedek RA ellen, így most minden erejükkel az NBI-re koncentrálnak a lányok.

Szükség is van minden odafigyelésre, mert végre el kell lépni a holtpontról! A Jászberény otthonában a győzelem a cél, és reméljük, sikerülni is fog! Az utóbbi időszakban összeszorított foggal készültek a lányaink a mai találkozóra, bízunk benne, hogy az elvégzett munka gyümölcsözni fog.

NŐI RÖPLABDA NBI, 5. forduló

helyszín: Jászberény, Bercsényi úti játékcsarnok

időpont: 2020. 10. 24., 17:00

Jászberényi Röplabda Klub - Budaörsi DSE