DUPLA FORDULÓ AZ NBII-BEN!

DUPLA FORDULÓ AZ NBII-BEN!

Miután a szombati NBI-es bajnokink a TFSE-nél kialakult járványhelyzet miatt elmaradt, klubunk az MTK otthonába utazott és az Extraligás ellenfél U21-es ellenfél ellen játszottunk másodosztályú bajnokit. A csapat sajnos vereséget szenvedett a Szamos utcai sportcsarnokban, ám másnap Kaposváron sikerült javítani szintén egy élcsapat juniorcsapata ellen!

A SZAMOS UTCÁBAN HAGYTUK A VERETLENSÉGÜNKET

Ha már az NBI-ben nem tudtunk pályára lépni, az NBII-re fókuszáltunk: szombaton az MTK, vasárnap pedig a Kapsovár otthonába látogattunk.

Remekül kezdtünk a fővárosi kék-fehérek U21-es együttese ellen: az első játszmát szoros, izgalmas és látványos csatában elveszítettük, de nem lankadtunk, és a másodikat már behúztuk! Remekül küzdöttek a mieink, nagy előnyt harcoltak ki a szett hajrájára, és bár ekkor feljavult ellenfelünk játéka, és közelebb jött az MTK - végül sikerült behúzni a második játszmát. 1:1!

A hazaiak azonban tudták tartani a remek játékukat, a miénk pedig alaposan visszaesett - vagyis ott folytatódott a harmadik játszma, ahol a második véget ért, s ez nem ígért sok jót. Nem igazán működött a támadójátékunk, ráadásul különböző okokból szűkös kerettel érkeztünk a találkozóra, így feladó poszton cserére nem is volt lehetőségünk. Az MTK a következő két szettet sajnos simán behúzta, nem igazán tudtuk lassítani a játékát. Csapatunk kiválóságának, Berkó Viviennek a testvére, Berkó Lili a túloldalon remekül mozgatta csapatát, nekünk nem volt ellenszerünk a játékukra - így elveszett az NBII-es veretlenségünk. 1:3.

Női felnőtt NBII, 7. forduló - 2020. november 21., helyszín: Budapest, MTK Röplabda Csarnok

MTK U21   -   BDSE-Emericus U21    3:1 (25:22; 22:25; 25:14; 25:15)

MTK U21: Tarr Hajnalka, Márkus Inez, Petri Izabella, Lesi Olívia, Varga Brigitta, Dani Laura, Kiss Kornélia, Garai Zsófia, Briga Zsanett, Berkó Liliána, Mihalics Lili, Sátorhelyi Lilla (L), Dékány Veronika (L) - vezetőedző: Schildkraut Krisztián

BDSE-Emericus: Vincze Sára, Sziládi Viktória, Deli Zsófia, Merza Zsófia, Pisák Luca, Szabó Lilianna, Rékasi Sára, Orosz Bianka, Kiss Zsófia, Berkó Vivien, Futsek Sára (L) - vezetőedző: Fésüs Irén

KAPOSVÁRON SIKERÜLT JAVÍTANI!

Már másnap javíthattunk, hiszen Kaposvárra szólított minket a sorsolás: az Extraligás 1.MCM-Diamant Kaposvár U21-es együttese, a Kaposvári Röplabda Akadémia otthonában szerepeltünk. Méghozzá remekül! Bár a keretünk egyik napról a másikra nem lett hirtelen mélyebb, a játékunk nagyon feljavult és a motiváltsággal sem voltak gondok. Végig óriási elszántsággal, hatalmas lelkesedéssel és magas színvonalon röplabdáztunk, aminek nem is lehetett más eredménye mint egy meggyőző, háromszettes siker! Kevesebb mint egy órát töltöttünk a pályán és a játék minden elemében jobbak voltunk ellenfelünknél. Működtek a nyitásaink és a fogadójátékunk is, Deli Zsófia remekül osztogatta a labdákat és így életerős volt a támadójátékunk is - így egyszerűen nem is lehetett kérdéses a siker! 3:0!


Női felnőtt NBII, 9. forduló - 2020. november 21., helyszín: Budapest, MTK Röplabda Csarnok

1. MCM-Diamant RÖAK  -   BDSE-Emericus U21    0:3 (18:25; 16:25; 18:25)

1. MCM-Diamant RÖAK: Vajda Virág, Pavlovics Tímea, Balogh Dominika, Sipos Lili, Pavlovics Zsófia, Joó Noémi, Stettner Zsófia, Budai Viktória, Tóth Jázmin, Part Kinga, Szerencsés Mimi (L), Vida Bonita (L) - vezetőedző: Nagy Fanni Boglárka

BDSE-Emericus U21: Sziládi Viktória, Deli Zsófia, Merza Zsófia, Pisák Luca, Szabó Lilianna, Rékasi Sára, Orosz Bianka, Kiss Zsófia, Berkó Vivien, Futsek Sára (L) - vezetőedző: Fésüs Irén

Csapatunk így az MTK-nál kettővel több mérkőzést játszva átvette az NBII-es tabellán a vezetést - és reménykedünk benne, hogy ez nem lesz ideiglenes éllovasi pozíció!