VERESÉGGEL KEZDTÜNK A RÁJÁTSZÁSBAN


Talán az egész felsőházi rájátszás legnehezebb mérkőzésén vagyunk túl: az alapszakasz-győztes TFSE otthonába látogattunk, és a bajnoki címre törő fővárosiak otthonában nem volt reális esélyünk a győzelemre.

Nem sokáig tarthatott a fieszta-időszak: hiába jutottunk hatalmas bravúrral a legjobb 4 közé a felnőtt NBI-ben, amint kiörömködtük magunkat, már jött is az első forduló, ahol teljesíteni kellett. Hiszen minden stábtag és játékos hangsúlyozta, hogy bár minden pont ajándék lesz a felsőházban, nem feltartott kézzel szeretnénk pályára lépni.

A pechszériánk azonban most is folytatódott: két, kezdőcsapatba tartozó játékosunk is a sérültlistára került. Vincze Sára civilben, a lelátóról nézte a mérkőzést, míg Pisák Flóra a bemelegítés közben jelezte, hogy nem tudja vállalni a játékot. Hiába épült fel a sérültjeink nagyrésze, most márok kerültek a maródiak listájára...

"Nem akarok már állandóan a sérültekkel foglalkozni, már most mikor kettő felgyógyul, kettő lesérül, és ez most már végig fog minket kísérni… Legalább kap lehetőséget mindenki. Nyilván ez nem könnyíti meg a helyzetünket. Nem tudom azt ígérni, hogy mondjuk 2 hét múlva egy olyan kezdővel ki tudunk állni, amivel én szeretnék…” - mondta el a mérkőzés után Ujvárosi Levente, a csapat vezetőedzője.

A rutinos pontgyárosunk, Pisák Flóra hiányában ezúttal Horváth Petra egyszemélyben lépett elő pontfelelősnek. Jól mutatja az erőviszonyokat, hogy míg nálunk csak ő került 10 pont fölé, a TFSE csapatában hárman is - nem volt reális esélyünk a győzelemre. Minden szettben voltak jobb időszakaink, amikor tudtuk tartani a lépést az "egyetemistákkal", de összességében nagyon sima, 3:0-s vereséget szenvedtünk a Testnevelési Egyetemen.

"Ha működött az alapjáték, akkor volt variációs lehetőségünk támadásban, és ezzel nem is volt probléma: ha volt bejátszás, akkor volt jó támadójátékunk és ennek egyébként örülök, mert eddig ez döcögött." - mondta el Ujvárosi, aki kiemelte, hogy pont az volt a probléma, hogy kevés ideig működött jól az alapjátékunk. - "Persze, tudtuk, hogy a legnehezebb meccs lesz, de annyit azért kértem, hogy álljunk bele amennyire csak lehet. Tudtuk, hogy most egy kiélezett TF-fel fogunk játszani, amely nyilván meg akarja nyerni a bajnokságot, és ha itt most bárhogy elcsúszik, akkor a saját dolgát nehezíti meg. Nem is hagytak nekünk esélyt, azt kell hogy mondjam. Sajnos az alapjátékunk döcögött. A támadójátékkal úgy-ahogy elégedett vagyok, védekezésben megtettük, amit lehet, de az alapjáték, a nyitásfogadás az nagyon döcögött."

Persze elkeseredésre nincs ok: nekünk a felsőház mind a hat mérkőzése ajándék, minden találkozón tanulni szeretnénk, hiszen a legnagyobb ajándék számunkra az így, a szezon végén, hogy teher nélkül fejlődhetünk. Persze ezért az ajándékért a lányok nagyon megdolgoztak.

"Egy picit érzem, hogy ez egy másik kávéház nekünk, de én bízom benne, hogy beleerősödünk, van időnk. Nyilván ez volt a legnehezebb meccs, de nem gondolom, hogy akármikor ez ellen a TF ellen, ha így játszik, lett volna esélyünk. Nem őket kell megverni, de meg kellett mindent próbálni. Azt mondom, hogy ezt megtettük, és tudjuk, hogy mit kell majd kijavítani a Gödöllő elleni mérkőzésre otthon. És bízom benne, hogy ott már eredményesebbek leszünk.” - tette hozzá a csapatunk vezetőedzője.

Ahogy korábban a feljutást megünnepelni, úgy most a vereség miatt bánkódni sincs sok időnk: vasárnap máris következik a rájátszás első hazai mérkőzése, méghozzá az ellen a Gödöllői RC ellen, amely ellen a legjobb 4 közé jutást óriási bravúrral kiharcoltuk. Most persze a tét is jóval nagyobb számukra is, de mi pedig bízunk benne, hogy az Aramis Sportcsarnokban újra sikerül a bravúr!

NBI Liga, felsőházi rájátszás, 1. forduló

TFSE    3:0    BDSE-Emericus (14; 16; 14)

Pontszerzőink: Horváth Petra 12; Hernády Sára 6; Jakab Boglárka 5; Tátrai Nikolett és Kiss Zsófia 3-3; Pisák Flóra; Horváth Irma; Merza Zsófia; Darvas Hanna; Pisák Luca; Ujvárosi Boglárka (L); Futsek Sára (L).

Folytatás a 2. fordulóban:

NBI Liga, felsőházi rájátszás, 2. forduló

BDSE-Emericus    -    Gödöllői RC

helyszín: Aramis Sportcsarnok
időpont: 19:30
HAJRÁ, BDSE!

Következő mérkőzés


Vidux - Szegedi RSE

2023-12-09

-

Budaörsi DSE - EMERICUS SELegújabb híreink