ÖTÖDIK HELYEN ZÁRTUK AZ NBI ALAPSZAKASZÁT!

ÖTÖDIK HELYEN ZÁRTUK AZ NBI ALAPSZAKASZÁT!

Minden idők talán legfurcsább alapszakasza érte a végéhez a felnőtt női NBI-ben: a koronavírus-járvány mindent felborított, rengeteg bizonytalanságot okozott és újra meg újra átírta a bajnokság lebonyolítását. A hétvégén azonban végre lezárult a liga első köre: a mieink 19 pontot szerezve a tabella 5. helyén zártak, így a kiesés elkerüléséért kell harcolniuk a szombaton kezdődő rájátszásban.

Fésüs Irén többször elmondta, de nem árt ismét felidézni: ebben a naptári évben még nem tudott teljes kerettel pályára lépni a Budaörs, gyakorlatilag mindig a betegség- és sérüléshullám írja a keretet. Ennek is köszönhetően hatalmas hullámvölgyek jellemezték az együttes teljesítményét: így hiába a jó zárás a végén, nem volt esély a felsőházba jutásra. Idézzük fel a szezon alakulását!

KORA ŐSZI REMÉNYEK

A bajnokságot a Pécs elleni magabiztos győzelemmel kezdtük, és a formálódó együttesünk reménykedett benne, hogy a TF-et is sikerülhet megszorongatni. Dühítő vereséget szenvedtünk a fővárosi riválisunktól, hiszen a második játszmán kívül szorosan tudtuk tartani a szetteket. De így is 3:0-ra kikaptunk, aztán következett a derecskeiek elleni hidegzuhany: hazai pályán 3:2-es vereséget szenvedtünk az Eötvös ellen, ami után kifejezetten elégedetlen volt a szakmai stáb. Nehezített pályán voltunk a pandémia miatt, s igazából nem tudtuk pontosan, hova lehet belőni a játékerőnket.

PAPÍRFORMA GYŐZELMEK, FÁJÓ VERESÉGEK

A szép jövő előtt álló, de nagyon fiatal és tapasztalatlan Jászberény, valamint a Pécs ellen is könnyed papírforma győzelmeket arattunk. November végén és december elején két presztízsrangadóval zártuk az óévet: előbb a MÁV Előrét fogadtuk, majd a derecskeieknek szerettünk volna visszavágni a hazai vereségért. Nem sok sikerélményünk akadt... A szakmai stáb és jópár játékos korábbi kenyéradója, a fehérvári MÁV Előre ellen kettőzött motivációval játszottunk, és hatalmas csatában szenvedtünk 3:2-es vereséget - hihetetlenül hullámzó volt a játékunk, és egyre inkább ez jellemezte az együttest. Olykor a zseniális megmozdulások és hosszan tartó jó periódusokat érthetetlen mélypontok követték. A MÁV Előre ellen a végére el is fáradtunk, így csak egy pontot szereztünk - az Eötvös ellen pedig már egyet sem... Idegenben 3:1-re kikaptunk, így nem túl jó szájízzel zártuk 2020-at, és az is körvonalazódott, hogy nem reális cél jelenleg a felsőház.

SORBAN ÉRKEZŐ VERESÉGEK

Az új évet az Extraligás balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia ellen kezdtük. Nem volt esélyünk a bravúrra, de ez nem is csoda, ellenfelünk jóval magasabb szinten röplabdázik, így nem jelentett különösebb fájdalmat a vereség. Annál inkább a következő két bajnoki forduló: a TFSE, valamint a MÁV Előre elleni idegenbeli kudarcok. Bár a TFSE ellen remekül küzdött és időnkét valós tudásának megfelelően röplabdázott együttesünk, ezért csak egy pontot osztottak nekünk, hiszen ötszettes mérkőzésen kikaptunk a feljutásért küzdő ellenfelünktől - bár felemelt fejjel közlekedhettünk a mérkőzés után, azért titkon a szezon előtt mégiscsak abban reménykedtünk, hogy a TFSE csapatával pariban lehetünk a szezonban. Akárcsak a fehérváriakkal... A székesfehérvári mérkőzés lélektanilag sem volt könnyű, hiszen több játékosunk és a szakmai stáb is viharos körülmények közt távozott a MÁV Előrétől. Nem is sikerült viselni a lelki terhet: sima 3:0-s vereséget szenvedtünk, amire érkezett még a SZBBRA elleni kupavisszavágó is... és így már zsinórban 6 elveszített találkozónál jártunk. Innen kellett felállni.


BRAVÚROS ZÁRÁS!

Sérülések és betegségek tizedelték az együttest, elképesztő balszerencse-sorozat jellemezte a szezonunkat. Ezért is volt igazán lélekemelő az alapszakasz utolsó 3 fordulója, kezdve a Gödöllő elleni hazai találkozóval: a tabella élbolyában tanyázó GRC-t Budaörsön hátrányból fordítva 3:1-re legyőztük! A csapat végre felszabadult kicsit, hatalmas küzdelemben nyert, nem hiába ünnepeltek a pályán úgy, mintha bajnokságot nyertek volna. Hiszen ez volt a mi mini bajnoki címünk: legyőzni a gondjainkat, bajainkat, fájdalmainkat és eredménytelenségünket... Óriási fegyvertény volt a gödöllőiek elleni fordítás, amely Fésüs Irénnek már csak azért is elégtételt jelentett, mert a halasztások kapcsán voltak nézeteltéréseink a GRC-vel. 

Február elején a Jászberényt hazai pályán is sima 3 játszmában győztük le, és az utolsó pótolandó mérkőzésünk a Gödöllő elleni idegenbeli találkozó volt. Bár vereség lett a vége, de ismét hatalmas küzdelem jellemezte a csapat játékát: a több mint 20 pontig jutó Sziládi Viktória vezetésével ismét hátrányból sikerült felállni, Orosz Bianka sérült vállal is hatalmasat küzdött, Ivone Martinez pedig példásan osztogatta a labdát. 2:0-ról 2:2-re mentettük a meccset, és bár az ötödik játszmát a hazaiak nyerték, a bravúr erőt adhat a jövőre és a rájátszásra!

NEM LEHET KÉRDÉS A BENTMARADÁS!

Azt kár lenne tagadni, hogy ennél jobb szezonra számítottunk - de minden számítást a kukába lehet dobni egy olyan idényben mint a mostani. A koronavírus mindent felülírt, így meg kellett elégednünk az alsóházzal. De ezzel nincs vége a 2020/2021-es idénynek: az NBI rájátszásában el kell kerülnünk a kiesést, ami papíron nem is lehet kérdés, hiszen a pécsieknél és a jászberényieknél erősebbek vagyunk, de ezt a pályán is meg kell mutatni. Ráadásul két újabb találkozó vár ránk az Eötvös ellen, és a derecskeiek ellen van miért revánsot vennünk. 

Innen folytatjuk! Kezdésként a PTE-PEAC ellen, hazai pályán.