FONTOS HÉT ELŐTT - BAJNOKI ZÁRÁS MA ÉS VÉGRE KUPAMECCSEK!

FONTOS HÉT ELŐTT - BAJNOKI ZÁRÁS MA ÉS VÉGRE KUPAMECCSEK!

Jelentősen átalakult a csapat programja a jövő hétre: kedden a Szent Benedek Röplabda Akadémia együttesét fogadjuk végre a Magyar Kupában, majd a szombati NBI-es bajnokin elmarad, helyette várhatóan lejátsszuk a hétvégén a kupaforduló visszavágóját. A program még alakulhat, de előtte egy fontos erőpróba előtt állunk: ma délután az Eötvös DSE csapatához utazunk Derecskére!

Ahogy azt már korábbi cikkünkben jeleztük, visszavágás vágya fűti röplabdázóinkat: a DSZC-Eötvös DSE, Derecske Budaörsön kétszettes hátrányból fordítva győzött Fésüs Irén együttese ellen, így elvitt két pontot az Aramis Sportcsarnokból - és kísértetiesen hasonló találkozót játszottunk a múlt hétvégén a MÁV ELŐRE ellen. Mindkettő jelentős motivációt jelent, hiszen a csapat mindenképpen a felsőházban (akár a dobogón) szeretné zárni az alapszakaszt, így az ilyen mérkőzéseket egyszerűen muszáj behúzni. Bár a játékunk hullámzó, a cél nem lehet más Derecskén sem, mint a 3 pont hazahozatala!

A tegnapi edzésen a Mikulás is meglátogatta a lányokat, ráadásul ma ünnepli születésnapját az NBI-es együttes másodedzője, Szelle Dóri - mi más lehetne megfelelő ajándék, mint a győzelem ma idegenben! Ráadásul ez lesz az NBI-es zárómérkőzésünk a téli szünet előtt, ugyanis a jövő szombati, Jászberény elleni találkozónk az ellenfél koronavírus-helyzete miatt elmarad. Lenne mit bepótolni a bajnokságban, de jelen állás szerint a mai, Eötvös elleni találkozónk lesz a bajnoki búcsú erre az esztendőre. 

Nem maradnak azonban szurkolóink röplabda nélkül, ugyanis végre sikerülhet megrendezni a Magyar Kupa találkozóinkat: kedden a Szent Benedek RA látogat hozzánk, majd vasárnap mi utazunk Balatonfüredre! Az Extraligában szereplő fürediek elleni páros meccs komoly kihívásnak ígérkezik, igazi erőmérő, és reméljük, sikerül majd helytállnunk!

De mindenekelőtt koncentráljunk ma a létfontosságú derecskei találkozóra, amit mindenképpen szeretnénk győzelemmel abszolválni! A tudásunk alapján erre minden esélyünk meg is van, a formánk már kevésbé biztató - de abban egészen biztosak lehetünk, hogy a lányok nagyon odateszik majd magukat a pályán.

A mérkőzést terveink szerint a facebookon élőben közvetítjük!

NBI, 11. forduló
2020. 12. 05., 15:00 - helyszín: Derecske
DSZC-EÖTVÖS DSE, DERECSKE   -   BUDAÖRSI DSE
zártkapus mérkőzés!