A FEHÉRVÁRIAK ELLEN FOLYTATJUK AZ NBI-BEN!

A FEHÉRVÁRIAK ELLEN FOLYTATJUK AZ NBI-BEN!

Nagyon fontos mérkőzéssel térünk vissza az NBI-be rövid kihagyás után: Fésüs Irén együttese a fehérvári MÁV ELŐRE csapatát fogadja Budaörsön!

Múlt héten a TFSE csapata ellen játszottunk volna a végelszámolás szempontjából is kiemelkedő jelentőségű bajnokit, a mérkőzést azonban "elmosta" a pandémia - de ma este sem vár kevésbé fontos meccs a csapatra. Sőt!

ISMERŐS ELLENFÉL

Budaörsön senkinek sem kell bemutatni a MÁV ELŐRE együttesét: a stáb és 4 játékosunk az előző idényt még Fehérváron kezdte, a BDSE pedig évek óta ádáz csatát vív a közvetlen riválisnak számító ellenféllel. Sok műhelytitkot azonban a hozzánk igazoló székesfehérvári különítmény sem tud majd elmondani: a MÁV ELŐRE a nyáron alaposan átalakult. Rutinos magyar és jó képességű külföldi játékosok is a koronázóvárosba költöztek, elég csak a magyar bajnok Hackl Szilviára, a szerb utánpótlás- és strandröplabda-válogatott Iva Durdanovicsra, vagy a Magyar Kupa-győzelem mellett Extraliga érmekkel is rendelkező korábbi újpesti feladóra, Ancsin Kittire gondolni. Farkas Mihály vezetőedző alaposan megerősítette tehát a keretét, amelynek kimondott célja az Extraligába jutás.

COVID-TERHELT ŐSZ

A vendégeinknek a koronavírus-járvány miatt nagyon későn kezdődött el a szezon: október végén, tehát mindössze egy hónappal ezelőtt tudtak először pályára lépni, előtte többek közt a mieink elleni fehérvári mérkőzést is kénytelenek voltak elhalasztani. Azóta viszont kifejezetten jól szerepelnek, minden mérkőzésükön legalább egy pontot szereztek. A TFSE elleni idegenbeli 3:2-es vereséggel indítottak, azóta mind a négy mérkőzésüket megnyerték: az Eötvös DSE és a Jászberény elleni hazai mérkőzésükön 3:0-ra, a derecskei és gödöllői bajnokijukon egyaránt 3:2-re diadalmaskodtak. Elmondható tehát, hogy idegenben sebezhetőbb az együttes, az Eötvös DSE otthonában aratott kétpontos siker kiváltképp meglepetésnek minősül - de arról mi is tudnánk mesélni, milyen nehéz ellenfél a DSZC... 5 mérkőzésükön így 11 pontot szereztek, míg mi ugyanennyi találkozón 10-et, ebből is kitűnik, milyen fontos meccs kövekezik ma. Ha győzünk, előzni tudunk a tabellán!

EGY FRONTON FOLYTATJUK

Friss hír, hogy az U21-es együttesek nélkül folytatódik tovább az NBII, így mostantól a mi fiatal keretünkre is egyfrontos harc vár - január közepéig biztosan. Régóta nem tud teljes kerettel dolgozni Fésüs Irén, betegségek és sérülések is nehezítik a munkáját, de ha azt a javuló formát tudjuk mutatni ma is, amit a legutóbbi két találkozónkon láthattunk, akkor képesek lehetünk legyőzni a MÁV-ELŐRE csapatát. Ahogy Futsek Sára is elmondta, elsősorban fejben kell erősödnie a gárdának, hiszen sokszor nem tudjuk megmutatni a bajnokikon azt, amire edzéseken képesek vagyunk. 5 mérkőzésen 3 győzelem és 2 vereség eddig a számlánkon, jó lenne hozzáírni egy újabb hazai győzelmet! Eddig az egyetlen komolyabb rangadónkból, a TFSE elleni találkozóból nem jöttünk ki jól, ráadásul a DSZC-Eötvös DSE ellen is csak csalódást jelentő egy pontot tudtunk itthon tartani, de a PTE-PEAC és a Jászberény ellen mutatott magabiztos játék reménykeltő. Három meccs maradt még hátra 2020-ból, és ezeken minél több pontot kellene szerezni, hogy a dobogón telelhessünk - amire minden esélyünk meg is van.

NBI, 10. forduló
2020. 11. 28., 18:00 - helyszín: Budaörs
BUDAÖRSI DSE   -   MÁV ELŐRE BERICAP
zártkapus mérkőzés!

A mérkőzést terveik szerint a TV 2040 youtube-on élőben közvetíti!