DEBRECENBEN ZÁRJUK AZ ŐSZI IDÉNYT!


Sűrű sorozaton vannak túl a Budaörs röplabdázói: múlt hét szombaton nagy csatában vereség a Kispest SE ellen az NBI-ben, majd egy bravúrgyőzelem a BRSE U21-es együttese ellen az NBII-ben, végül pedig az MTK elleni Magyar Kupa-visszavágó következett. S alig telt el pár újabb nap, jön az őszi szezon NBI-es zárómérkőzése: a DSZC-Eötvös DSE otthonában a felsőház a tét!

Bár a Kispest SE múlt szombaton vissza tudott vágni a korábbi, budaörsi vereségéért, pánikra nincs ok: a legfontosabb dolgunk most az, hogy ne hullajtsunk pontot az Eötvös ellen úgy, mint tette azt a Kispest.

"Nem kellett a lányokat összekaparni. Szerintem ők is tudták, hogy ez egy rangadó lesz, pont ugyanaz lett fordítva, mint ami volt itt nálunk. Ez egy rangadó, amit egyszer megnyertünk itthon, idegenben elvesztettünk, de nem rossz játékkal vesztettük el. Sokkal fontosabb most még a jó játék, és szerintem az a játék elég lesz egész biztosan Debrecenben. Az MTK elleni az nem." - mondta el a Kispest elleni vereségről Ujvárosi Levente, a BDSE-Emericus vezetőedzője.

Fontos tehát kiemelni, hogy a fővárosiak otthonában, a Szent Margit Gimnáziumban rendezett mérkőzésen a jó játék nem hiányzott, Horváth Petra és Pisák Flóra nagyon jó játékot mutatott be, igazi vezérei voltak a rendkívül fiatal együttesünknek, s bár a harmadik és negyedik, rendkívül szoros játszmát nem sikerült megnyerni, a mutatott teljesítmény biztató. De talán még ennél is biztatóbb a másnapi NBII-es győzelem! Az élvonalbeli együttesre épülő U21-es csapatunk az ország egyik legjobb utánpótlás-nevelő bázisának, a Békéscsabának a juniorait győzték le 3:0-ra!

"Azt láttam, hogy a fiatalok, akik itt edződnek velünk nap mint nap az NBI-ben, és játszanak is – és itt ez a fontos, hogy ők játszanak is -, tanulnak itt a sok játéklehetőség révén. És lehet, hogy egy vesztes meccs után jöttünk, de a vesztes meccsen amit tanultak, azt ott már tudták kamatoztatni. Alig volt cserénk, de ennek ellenére is van egy olyan egység a csapatban, ami végig tudja vinni őket akkor is, amikor hátrányban vagyunk. És ez a lényeg! És ott kétszer-háromszor is hátrányból felálltunk és úgy nyertünk. Ez nekem fontosabb, mint hogy nyertünk! Persze, egy Békéscsaba ellen mindig nagy szó nyerni, szóvaé tényleg, jó volt." - nyilatkozott Ujvárosi Levente örömittasan a békéscsabai fiatalok legyőzéséről.

Nagyszerű teljesítményre képesek tehát a röplabdázóink, kiapadhatatlan potenciál van a csapatban, de még az építkezés fázisában tartunk. Ez abból is jól látszik, hogy a szoros, kiélezett végjátékokat nem nagyon tudjuk megnyerni - ez történt a Kispest ellen is. Az is az építkezési fázis buktatóira utal, hogy olykor a csapat nem tudja megragadni a kínálkozó lehetőséget: hiába játszott korábban a Gödöllő, illetve kedden az Extraligás MTK is jóval a valós tudása alatt, nem sikerült pontot vagy legalább szettet elcsípni az esélyesebb ellenfeleinktől. Jól mutatja a kettősséget az, hogy bár az MTK elleni Magyar Kupa nyolcaddöntő-visszavágón többször is vezettünk, közel álltunk a szettgyőzelemhez, ennek ellenére Ujvárosi Levente a szezon egyik legrosszabb teljesítményének tartja a fővárosi kék-fehérek ellenit... Máskor valószínűleg ujjonganánk azt látva, hogy egy Extraligás ellenfelet ilyen nagy csatára tudunk kényszeríteni, de most kifejezetten bosszús volt a csapat vezetőedzője.

"Tudtuk, hogy nem mi vagyunk az esélyesek, de a pályán, már amikor elkezdődött a mérkőzés, akkor azt láttam, hogy most ezt az MTK-t meg lehetne verni. Az a baj, hogy rajtam kívül még csak két-három játékos látta ezt, hogy meg lehet verni ezt az MTK-t. Meg is lepődtünk tulajdonképpen azon, hogy nem az a pörgős játék volt, mint amire mi számítottunk és azt kell, hogy mondjam, hogy még rossz hatással is volt ránk… Nagyon rossz ezt mondani, hogy az ellenfél gyenge teljesítménye rossz hatással van ránk, de igen, ez volt, mert mostanában nem ilyen mérkőzésekhez szoktunk. A hétvégén se, egyik hétvégén sem, előtte a Gödöllő elleni találkozó is magasabb színvonalú volt… Ezzel a játékkal nem vagyok elégedett, ha valamikor ki kellett jönnie a rosszabb játéknak, akkor nem baj, hogy most jött ki. Természetesen reálisan nem nekünk kell a nyolc között lenni, de hogyha megmarad a jó játék a hétvégére, Debrecenre, akkor nem szólok egy szót se." - nevette el magát a végén Ujvárosi Levente.

És Debrecenben szükség is lesz a jó játékra! Nem csak azért, mert akkor jó szájízzel mehetnénk a téli szünetre, hanem azért is, mert létfontosságú, hogy mind a három pontot elhozzuk a Cívisvárosból: ugyanis így újra megelőznénk az idei szezonban "mellénk rendelt" nagy riválisunkat, a Kispest SE-t! Hiába a visszavágón elszenvedett vereség a kispestiektől, így lehet esélyünk még a felsőházi rájátszásra. A Kispest még októberben játszott hazai pályán a DSZC-Eötvös DSE-vel, s mivel csak 3:2-re tudott győzni, így ha mi a mögöttünk állók (Jászberény, Eötvös, VESC) ellen már nem veszítünk pontot, akkor jó esélyünk lehet a legjobb négy között zárni az alapszakaszt. Persze ezt leírni könnyű, megvalósítani jóval nehezebb, ráadásul a kispestiek folyamatosan fejlődő teljesítményét látva az sincs kizárva, hogy meglepik valamelyik csapatot a "nagy hármas" közül... Mindenestre rendkívül izgalmas és tartalmas tavaszi szezon vár majd ránk. De ne szaladjunk előre, hiszen ma még le kell győzni az Eötvöst, december 19.-n pedig pályára lép még az NBII-es gárdánk is - aztán jöhet a jól megérdemelt pihenés!

NBI Liga, alapszakasz, 8. forduló

helyszín: Debrecen, Széchenyi utca 58.

kezdés: 15:00

DSZC-Eötvös DSE     -     BDSE-Emericus

Következő mérkőzés


Vidux - Szegedi RSE

2023-12-09

-

Budaörsi DSE - EMERICUS SELegújabb híreink