TÉRDRE KÉNYSZERÍTVE - HELYZETJELENTÉS A VERESÉG ÉS A HALASZTÁS UTÁN

TÉRDRE KÉNYSZERÍTVE - HELYZETJELENTÉS A VERESÉG ÉS A HALASZTÁS UTÁN

Vereséggel zártuk az NBI-ben a 2020-as naptári évet: a hazai vereség után idegenben is kikaptunk a DSZC-Eötvös DSE csapatától, ezzel vissza is csúsztunk a tabellán. 7 meccsen ez már a 4. veresége volt a csapatnak, amelynek jókor fog jönni a téli szünet - ugyanis a Jászberény elleni szombati meccsünket az ellenfélnél jelentkező koronavírus-gyanú miatt elhalasztották. Azóta mi is bekerültünk ugyanebbe a helyzetbe: a tegnapi kupamérkőzésünk elmaradt, a jövőheti pedig még bizonytalan.

VERESÉGGEL BÚCSÚ AZ ESZTENDŐTŐL

Komoly vágy motoszkált a lányokban, akik mindenképpen szerettek volna visszavágni a hazai pályán elszenvedett bajnoki vereségért az Eötvösnek, míg az ellenfelet az újabb bravúr vágya fűtötte. Még mindig sok a hiányzója az együttesünknek, nagyon megnehezedett a munka az év végére, ráadásul a formánk sem mellettünk szólt - mégis igyekeztünk visszabillenni a győzelmi útra.

Ez sajnos nem sikerült... Egészen demoralizálóan indult a mérkőzés: az első játszma mindössze 16 percig tartott és 11 pontot tudtunk összeszedni összesen. Ezután fokozatosan javulni kezdett a játékunk: a második szettet még csak szorossá tudtuk tenni, a harmadikat pedig már meg is nyertük. De ezen a napon nem volt valós esélyünk a pontszerzésre, hibát hibára halmoztak a játékosaink, így a negyedik felvonásban lezárta a találkozót az Eötvös - ezzel pedig Szombathy András csapata otthon tartotta mind a három pontot és megelőzött minket a tabellán.

Női felnőtt NBI, 11. forduló - 2020. december 5., szombat, Derecske

DSZC-Eötvös DSE, Derecske    -    Budaörsi DSE   3:1 (25:11; 25:22; 19:25; 25:21)

EÖTVÖS DSE: Dr. Oczella Emese; Vaida Beáta 24; Takács D. Orsolya 4; Molnár Vivien; Pálfi Kitti; Paige Young 15; Fehér Anna 12; Kerekes Dominika; Béni Kitti 4; Tóth Kinga; Korompay Fruzsina; Fehérvári Vivien (L) 1; Papp Csenge (L); Máté Gréta - vezetőedző: Szombathy András

BDSE:  Ivone Martinez 2; Pisák Flóra 6; Sziládi Viktória 20; Deli Zsófia; Merza Zsófia; Harmath Zsófia 1; Szabó Lilianna 13; Orosz Bianka 10; Hernády Sára 1; Berkó Vivien (L) - vezetőedző: Fésüs Irén

MESTERMÉRLEG

Szombathy András: "Lehet, hogy a jövő heti Gödöllő elleni mérkőzés ismét kijózanít majd, de kezdem azt hinni, hogy belenőttünk az NB I-be. Szép Mikulás-napi ajándék volt, köszönöm a csapatnak."

Fésüs Irén: "Gratulálok magamnak, hogy túléltem ezt a meccset és gratulálok a jobbik balkezemnek a csapattól a születésnapja alkalmából kapott ajándékhoz - nem mi nyertük a találkozót..."

A COVID ISMÉT KÖZBESZÓLT

Azzal már korábban szembesültünk, hogy ez lesz 2020 utolsó NBI-es mérkőzése számunkra: a Jászberény már korábban jelezte, hogy a koronavírus megjelenése miatt halasztani szeretné a december 12-ére tervezett bajnokiját, és az is látszott, hogy a korábban elmaradt mérkőzéseinkből egyet sem tudunk már pótolni ebben a naptári évben. Ezen felbuzdulva a Magyar Kupa felé fordítottunk figyelmünket, hiszen ott még a legelső párharcunkat, a balatonfüredi Szent Benedek Röplabda Akadémia elleni nyolcaddöntőt sem sikerült tető alá hozni, hiszen hol az ellenfelünk volt érintett a járványban, hol mi. Most azonban nyílt idő a pótlásra: december 8.-n és 15.-n terveztük volna lejátszani az oda-visszavágós párharcot Extraligás ellenfelünk ellen.

Volna... A szó, ami a 2020-as sportesztendőt jellemzi. Sajnos ismét halasztani kényszerültünk, ugyanis egy stábtagnál és egy játékosnál is a koronavírus-fertőzés gyanúja lépett fel. A SZBBRA korrekt módon, a biztonságot figyelembe véve beleegyezett az újabb halasztásba. Csapatunk december 9.-n tesztelésre jelentkezett, ez alapján dőlhet el a 15.-i mérkőzés sorsa. Az edzések és az utazások során sok időt töltenek együtt a játékosok, így a tesztek kimenetele elég bizonytalan.

MÉRLEGET KELL VONNI

Hamarosan elérkezik az ideje, hogy mérlegre helyezzük a 2020-as évet: a be nem fejezett bajnokságot, a felkészülést, az új játékosok beépülését, az eredményeket... Ennek is eljön az ideje, egyelőre azonban az egészség a legfontosabb. Reméljük, hogy az érintettek hamar és gond nélkül kilábalnak a fertőzésből, hogy aztán újult erővel csaphassunk bele 2021-be - ami reményeink szerint nyugalmasabb időket hoz, eredményesebb játékot és jobb híreket.

Addig is tartsatok velünk, hogy minden fontos eseményről értesüljetek!

HAJRÁ, BDSE!