SŰRŰ PROGRAM KÖZEPÉN!


Igazán mozgalmas hétvégén vannak túl röplabdázóink: szombaton az idei év nagy NBI-es riválisa, a Kispest SE otthonában szenvedtünk nagy csatában 3:1-es vereséget, majd vasárnap hatalmast bravúrt végrehajtva nyert az U21-es együttesünk az Extraligás Békéscsaba utánpótláscsapata ellen. De nincs megállás egy pillanatra sem: ma az NBI-es csapatunk játszik kupavisszavágót az MTK ellen!

Budaörsön mi, szombaton a Kispest SE jött ki győztesen a nagy csatából, ez pedig még kiélezettebbé teszi az alapszakasz negyedik helyéértfolytatott hatalmas csatát. 3:1-re kikaptunk a Kispest SE otthonában, a Szent Margit Gimnázium vadiúj tornacsarnokában, így (reméljük, ideiglenesen) az ellenfelünk megelőzött minket a tabellán.

"Igazi rangadó lett ebből a mérkőzésből hosszú labdamenetekkel, színvonalas játékkal, ami egyébként nem is jött rosszul. Az viszont igen, hogy továbbra is végjáték problémáink vannak: nincs a játék ezen szakaszában biztos befejezőnk. 1-2 játékosnak megy, de a többieknek nem, így ha szerencsétlenül jön ki a forgás, akkor bajban vagyunk. Azt biztosan mondhatom, hogy legközelebb egy ilyen meccset már nem veszítünk el, de sokat kell még gyakorolni. Most még nagyon nehéz, hiszen nagyon fiatalok a játékosaink." - mondta el Ujvárosi Levente, a csapat vezetőedzője.

Az első játszmát a Kispest, a másodikat pedig a BDSE húzta be magabiztosan, így hasonlóan alakult a találkozó mint a budaörsi. Most azonban a fővárosi együttes tudott ritmust váltani, s bár szoros játszmákat tudtunk játszani velük, végül kikaptunk, és még a pontszerzés sem jött össze.

"A mérkőzés előtt mondtam a lányoknak, hogy játsszunk úgy most is, mint a TFSE ellen 21-ig: olyan lelkesedéssel, olyan színvonalon, és ez a harmadik játszma végjátékának kivérelével sikerült is. Ugyanaz történt itt is a mérkőzés elején mint a budaörsi találkozón: egy-egy sima játszma ide-oda, de most a harmadik szettben nagyon sokat hibáztunk." - folytatta értékelését Ujvárosi Levente.

Visszatérő tehát a probléma, de folyamatosan javul az együttes a szezon előrehaladtával, ebből a mérkőzésből is sok-sok tanulságot lehet levonni. A vezéregyéniségek már megvannak, de stabilabbá kell tenni a játékunkat. A harmadik és a negyedik játszma is hihetetlenül szoros végjátékot hozott: mindkettőt a lehető legkisebb különbséggel nyerte meg a Kispest...

"Azt mindenképpen szeretném kiemelni, hogy a csapatkapitányunk, Horváth Petra nagyon-nagyon jól játszott!  A meccs után osztottak díjat a csapatok legjobbjainak, tőlünk ezt Pisák Flóra kapta." - folytatta Ujvárosi Levente, kiemelve a Kispest SE hagyományteremtő szándékú kezdeményezését, amelynek során mindkét csapat legjobbját díjazzák. Pisák Flóra 13 pontos teljesítménnyel érdemelte ki a díjat, de a 12 pontos Horváth Petra is kiválóan játszott. Nagy vezéregyéniségei ők a csapatnak!

"Most az a helyzet, hogy az Eötvöst meg kell verni Debrecenbe! Bár a Kispest most megelőzött minket, de ők pontot hullajtottak a debreceniek ellen, így ha mi 3 pontot szerzünk, visszaszerezzük a pozíciónkat." - tekintett már előre a vezetőedzőnk. Jelenleg az 5. helyet foglaljuk el a tabellán, de egy mérkőzéssel kevesebbet játszottunk, mint az előttünk álló Kispest SE. Kulcskérdés lehet a két csapat hatalmas versenyfutásában, hogy ki veszít pontokat az alsó régióban tanyázó együttesek ellen: a főbárosi piros-feketék csak öt játszmában tudtak nyerni a debreceni Eötvös DSE ellen, így a megszerezhető 3 pontból csak 2-t zsebeltek be. Tehát ha mi szombaton 3:0-ra vagy 3:1-re tudunk győzni Debrecenben, akkor újra megelőzzük a kispestieket, s lépéselőnybe kerülünk ebben az őrült versenyfutásban!

NBI alapszakasz, helyszín: Szent Margit Gimnázium

Kispest SE   -   BDSE-Emericus    3:1 (18; -20; 24; 23)

Pontszerzőink: Pisák Flóra 13; Horváth Petra 12; Merza Zsófia 8; Jakab Boglárka és Kiss Zsófia 7-7; Pisák Luca 4; Darvas Hanna és Hernády Sára 3-3; Tátrai Nikolett és Tóth Luca 2-2; Vincze Sára; Ujvárosi Boglárka (L); Futsek Sára (L).

HATALMAS U21-ES BRAVÚR!

Vasárnap hatalmas bravúrral derítették jobb kedvre magukat a mieink: az NBI-es együttesre épülő U21-es gárda 3:0-s győzelemmel rukkolt ki az eddig veretlen BRSE ellen! Mindössze 8 játékossal tudtunk kiállni az Extraligás alapokra építkező ellenfél ellen, így még nagyobb szó, hogy három sima játszmában győzni tudtunk! A hétcsapatos NBII F-csoportban így átvettük a vezetést! Magabiztosan menetel az együttes, a 2. fordulóban Békéscsabán nagy csatában, 3:2-re kaptunk ki, ezenkívül minden találkozónkon diadalmaskodtunk! Már hatmérkőzéses győzelmi sorozatban vagyunk, ezeken ráadásul mindannyiszor 3 pontot szereztünk, így ha december 19.-n a DEAC U21 ellen is győzünk, akkor az élen telelhetünk az NBII-ben!

NBII, F-csoport, helyszín: Illyés Gyula Gimnázium

BDSE-Emericus U21    -    BRSE U21    3:0 (22; 17; 24)


SŰRŰ ÉVZÁRÁS

Az őszi idény vége igencsak sűrűre sikeredett: a szombati NBI-es és a vasárnapi NBII-es találkozó után ma már Magyar Kupa-meccs vár a lányokra, méghozzá az MTK elleni negyeddöntő visszavágója Budaörsön, az Aramis Sportcsarnokban. Az első találkozót a papírformának megfelelően az Extraligában edződő kék-fehérek nyerték meg 3:0-ra, de azt mindenképpen ígérni tudják a lányok, hogy az egyre csökkenő energiaszintjük ellenére is küzdeni fognak a jóval esélyesebb ellenfél ellen. Szombaton aztán következik a DSZC-Eötvös DSE elleni rendkívül fontos, debreceni NBI-es mérkőzés, majd december 19.-n az NBII-ben a DEAC U21 elleni találkozó - s utána a budaörsi zajok is elcsöndesednek pár hétre.
De most még szurkoljunk a lányoknak, hiszen izgalmas napok közepette vagyunk!

Legújabb híreink