RENDKÍVÜL SIKERES SZEZONT ZÁRTUNK!


A Budaörsi DSE röplabdázói nagyszerű szezont zártak: az NBI-ben szereplő felnőttcsapatunk bejutott a felsőházi rájátszásba, és a 4. helyen zárt, míg az U21-es együttesünk éppencsak lemaradt a hatos döntőről és a 7. helyet szerezte meg. Játékosaink és vezetőedzőnk a budaörsi TV2040 Ziccer című műsorában szerepeltek.

Az U21-es együttesünk nagy versenyben volt idén is a kiemelkedő eredményért, a hatos döntőbe jutásért, és bár végül egy hajszállal lemaradt és a 7. helyen zárt, szégyenkeznivalója így sincs. Pisák Luca, a fiatalok csapatkapitánya is elmondta, hogy a rengeteg nehézség ellenére büszkék lehetünk az eredményre.

Úgy gondolom, hogy nagyon sok nehézségünk volt az évben, sok játékosunk esett ki betegség és sérülés miatt, de nagyon jól tudtuk őket helyettesíteni és be tudtunk segíteni a másiknak. Akár még másik posztra is beugrottunk, vagy más felállással kezdtünk, mint ahogy év elején elterveztük. Mindezek ellenére kihoztuk belőle azt, amit csak lehetett.” – mondta el Pisák Luca.

A csapat az utolsó pillanatig harcban volt a hatos döntőért, ami azért is számít nagy dolognak, mert velünk együtt versenyeztek az Extraligás klubok utánpótláscsapatai is.

Nagyon bosszantott minket a dolog, de úgy gondoljuk, hogy így is egy igazán sikeres évet zártunk, mert először voltunk egyáltalán csapattársak és év elején nagyon sok idő kellett, hogy összeszokjunk. Örültünk, hogy egyáltalán eddig eljutottunk.” – mutatott rá a dolgok pozitív oldalára Pisák Luca. – „Úgy gondolom, hogy sokkal jobban össze fogunk állni jövőre, mindenki számára erős ellenfél leszünk majd, és remélem, hogy még sikeresebben tudjuk majd zárni a jövő évet.”

Együttesünk idén is sok kemény, ötszettes csatát játszott, és az U21-esekre kettős terhelés is várt, hiszen a legtöbben a felnőttcsapatban is szerepet vállaltak.

Én úgy gondolom, hogy a röplabda sokkal inkább mentálisan megterhelő, mint fizikálisan, mert vannak benne üresebb szakaszok, de az nagyon sokat tud segíteni, hogy ha a csapat jól összeáll, akkor tudunk egymásnak segíteni, akár az éppen hullámvölgybe kerülő társat is.” – mesélt a sportág hátteréről is a fiatalabbik Pisák-testvér.

A felnőttcsapatunk végrehajtotta azt a bravúrt, amire a szezont megelőzően csak gondolni mertünk: bejutottak a felsőházba, és ott még pontokat is gyűjtögettek, az utolsó fordulóban a bajnok MÁV Előrét is legyőzték, és végül a 4. helyen zártak.

Megmondom őszintén, hogy elég nehezen indult az év, nagyon sok sérültünk és betegünk volt, de mindig úgy álltunk minden meccshez, hogy próbáljuk a legjobbat kihozni belőle. Sok fiatalunk volt idén, és ők próbáltak felnőni a feladathoz, ami szerintem nagyon jól sikerült. Minden meccsen szerettük volna a maximumot kihozni magunkból, minden találkozó egy fejlődési lehetőség volt számunkra.” – értékelte az idényt az NBI-es gárdánk csapatkapitánya, Horváth Petra. – „Úgy érzem, hogy valamilyen szinten nekem is példát kellett mutatnom a kicsiknek, próbáltam felnőni ehhez a feladathoz, s remélem, hogy ez sikerült is. Nehéz évünk volt, de szerintem kihoztuk belőle a legtöbbet, amit tudtunk. Ezzel a csapattal, ezzel a fiatal összeállítással a 4. hely volt a legjobb hely, amit elérhettünk, de bravúrpontokat még szerezhettünk volna, lehetett volna még több szettet vagy akár mérkőzést rabolni, de összességében ez reális volt.”

Jól jelzi az idei problémákat, hogy Horváth Petra az interjú időpontjában edzeni sem tudott középfülgyulladása miatt – bár már az idény érdemi része végetért, még ekkor sem kerülnek el minket a sérülések…

Most, hogy itt vagyok, nagyon hiányzik a röplabda, de nyilván azért jó egy kis pihenés. Ez a három nap kihagyás pont olyan, hogy még belefér, de ha ennél több lenne, az már nagyon rossz lenne” – mesélt a rövid kihagyásáról Horváth Petra.

Ujvárosi Leventének vezetőedzőként ez volt Budaörsön a debütálási éve, és az idény kifejezetten nehezen indult, ez különösen is felértékeli a 4. helyet is.

Ez egy nagyon jó tanulóév volt nekem és a csapatomnak is. Sikerült csapattá formálódni a végére. Ebben segített az, hogy sok sérüléssel és betegséggel küzdöttünk és sokat kellett a játékosokat forgatni, de hátráltatott is nyilván, mert nem igazán volt fix kezdőcsapatunk egész évben. Ez egy nehéz feladat volt, de azt gondolom, hogy az eredmény magáért beszél, Budaörsön ez a harmadik alkalom, amikor 4 közé tudott jutni az együttes. Nagyon örülök neki, nagyon büszke is vagyok a csapatra: azt a munkát, amit elkezdtünk, folytatni kell és akkor akár még jobb eredményt is el tudunk érni.” – mondta el a kameráknak a vezetőedzőnk, Ujvárosi Levente.

Az erősítésekkel kapcsolatban Ujvárosi elmondta, hogy bár az erősítésekkel kapcsolatban nem az ő dolga a nyilatkozat, de a játékosok 90%-a biztosan marad, ez jó visszajelzés számára is.

Mindenki fejlődésként élte meg ezt az évet, legyen az a legfiatalabb vagy a legidősebb játékos, és hogyha érzik a befektetett munkának a gyümölcsét, akkor szívesen maradnak és kevesebb múlik a pénzen. Drága külföldi játékosokat biztosan nem fogunk tudni szerződtetni, nem is célom egyébként, én abban hiszek, hogy további fejlődéssel tudjuk majd pótolni azt, amit most hirtelen könnyebb lenne egy kész játékossal megvásárolni.” – avatta be a nézőket a kulisszák mögé Ujvárosi Levente, aki arról is beszélt, hogy természetesen a klubunk továbbra is támaszkodni fog a saját utánpótlására, jönnek fel játékosok a fiatalok közül is majd a felnőttcsapatba.

----

A budaörsi TV2040 riportját itt tekinthetik meg 1 perctől: https://youtu.be/mINsrzKXbdM?t=59

A korábbi szerepléseink a Ziccer! című műsorban:

Március 30., élő beszélgetés (21:18-tól): https://youtu.be/1YXCDUkgLKE?t=1278

December 22., évértékelő és előre tekintő: (21:32-től): https://youtu.be/X91te1hNIc8?t=1292

Szeptember 29., szezon előretekintő (19:45-től): https://youtu.be/ZlzjLenNi3g

Következő mérkőzés


Budaörsi DSE-EMERICUS

2023-03-25

-

TFSELegújabb híreink