RANGADÓ A TFSE OTTHONÁBAN!


A Kispest SE ellen az volt a tét a negyedik bajnokinkon, hogy kiderüljön, reális lehet-e csapatunk számára a legjobb 4-et célba venni. A végletekig kiélezett, izgalmas rangadó megnyerése után most újabb kérdés következik: hol tartunk az NBI egyik élcsapata, a TFSE ellen?

Bár a múlt héten az első csapatunk nem lépett pályára, előtte igencsak mozgalmas hetünk volt: előbb az NBI-ben fogadtunk a Kispest SE együttesét, akiket egy nagyon színvonalas és küzdelmes meccsen, hátrányból fordítva tudtunk legyőzni 3:1-re, majd az Extraliga-szereplő MTK-val játszottunk a Magyar Kupa nyolcaddöntőjének első mérkőzésén. Bár a jóval esélyesebb fővárosiak ellen is voltan remek időszakaink, a papírformát nem sikerült borítani, így 3:0-s vereséggel készülhetünk az első találkozóhoz hasonlóan Budaörsön rendezendő visszavágóra. A továbbjutás messzire került, de nagyon sokat lehet tanulni az ehhez hasonló találkozókból!

"Szeretem az ilyen színvonalú mérkőzést. Amikor a hibákat le tudtuk szorítani, akkor partnerei voltunk az MTK-nak." - mondta el Ujvárosi Levente a mérkőzést követően.

Most a tabella-3. TFSE következik és ez ismét remek előfelmérő lesz, ahol kiderülhet, hol is tartunk!

A budapesti "egyetemisták" remekül kezdték a bajnokságot: egyaránt 3 szettben múlták felül a Jászberényt, a Kispestet, valamint az Eötvöst. Ezután kicsit megtorpanni látszottak Csépke Gábor tanítványai. Bár Székesfehérváron, a MÁV Előre SC-Bericap, majd hazai parkettán a Gödöllő ellen is 2:0-s előnyben voltak, mindkétszer fordítani tudott az ellenfelük, és 3:2-re megnyerni a mérkőzéseket.

Így tehát 5 mérkőzés után 11 ponttal állnak, míg nekünk 4 találkozó után 9 egység van a nevünk mellett - vagyis a vesztett pontok tekintetében már virtuálisan dobogósok vagyunk. Azonban most jó esély kínálkozik rá, hogy ne csak képzeletben lépjünk fel a tabella harmadik helyére: ha sikerül győzni a TFSE otthonában három vagy négy szettben, akkor előzhetünk!

Persze a szezon ezen fázisában nem is ez a legfontosabb, hanem az, hogy lássuk, hol tartunk a feljutást célul kitűző TFSE ellen. Ha a játék kiegyensúlyozott lesz, a vereség is elfogadható idegenben - viszont az is kiderülhet, hogy sok tanulnivalónk van még addig, míg elérjük a Gödöllő, MÁV Előre, TFSE trió által képviselt szintet.

Akárhogy is: szurkoljunk a lányoknak a rendkívül fontos bajnokin!

NBI Liga, 5. forduló    helyszín: Magyar Testnevelési Egyetem, D terem

időpont: 2021. 11. 20., 19:00

TFSE      -      BDSE-Emericus

Ne feledjétek, hogy az új kormányrendelet alapján a mérkőzés látogatásához már nem csak védettségi igazolvány, hanem maszk is szükségeltetik!
Hajrá, BDSE!

Legújabb híreink