NEHÉZ MECCSEKKEL ZÁRUL AZ ALAPSZAKASZ


Hullámzó, küzdelmes mérkőzések vannak a csapat mögött, és az alapszakasz végén két rendkívül nehéz, hazai rangadó következik, amelyeken a felsőházi rájátszáshoz bravúrok kellenek. A csapat képes rá, de 110%-ot kell nyújtania.

"Nagyon vékony jégen táncolunk, így alig tudunk cserélni, és ha cserélünk, akkor is csak posztokat tudunk cserélni, nem pedig játékosokat. Mindig mindenkinek saját maga fölött kell ezért játszania ebben a felállásban és végig koncentrálni, ami azért nem megy." - Ujvárosi Levente vezetőedző szavai jól leírják a helyzetet: a sérülések miatt a csapat rendkívül szűkös rotációval játssza le a mérkőzéseit, ráadásul gyakran előfordul, hogy egy játékosnak számára szinte ismeretlen poszton kell helytállnia.

"Szerintem a mentális felkészültség az, ami nagyon fontos egy meccsen, és ez nálunk nagyon hullámzó szokott lenni. Az biztos, hogy mindenki nagyon-nagyon jól tudja a saját posztját, de másokét is, mert elég sok a hiányzó és sok embernek be kellett ugrania De szerintem ezt, ha fejben ott vagyunk, akkor meg tudjuk csinálni.” - mondta el Pisák Luca, a csapat feladója, aki fiatal játékosként is pontosan érzi, hogy itt a mentális felkészültségen rengeteg minden múlik. 

Ez a naptári év felemásan alakult eddig a csapatnak: két vereséggel indítottuk 2022-t, előbb a MÁV Előre otthonában kaptunk ki simán, majd a VESC pályáján szenvedtünk 3:1-es vereséget a téli szünetben megerősödő veszprémiek ellen. Az utóbbi két fordulóban már jöttek a győzelmek, csak éppen még nagyon küzdelmesen, hatalmas teljesítménybeli kilengésekkel: előbb 3:2-re múltuk felül a Jászberényt hazai pályán, majd legutóbb a debreceni Eötvös DSE ellen győztünk négy játszmában. Nem játszottunk kiemelkedően, de a legfontosabb a három pont megszerzése volt.

"Nem játszottunk egyáltalán egy lehengerlő játékot, ez még mindig várat magára, de lehet, hogy ebben a szűk szerkezetben nem is merik vállalni a lányok azt, amit egyébként tudnak, csak még mérkőzésen nehéz megcsinálni.” - értékelt Ujvárosi Levente a találkozót követően.

NEHEZÍTETT ÚTON A FELSŐHÁZBA

Mindezeknek köszönhetően rendkívül bonyolulttá vált az NBI középmezőnye: a felerősödő VESC, az ősszel kiváló formát mutató Kispest SE és köztünk fog eldőlni a negyedik hely sorsa.

4. BDSE-EMERICUS (17 pont)

5. CORECOMM-VESC (15 pont)

6. KISPEST SE (14 pont)

Ha a hátralévő mérkőzéseket tekintjük, akkor egyértelmű, hogy nekünk van a legnehezebb sorsolásunk: hozzánk érkezik még a tabella élmezőnyébe tartozó TFSE és Gödöllő, míg a veszprémiek az Eötvössel és a fővárosi "egyetemistákkal" játszanak még, míg a kispestiek a Jászberény elleni hazai mérkőzés után Fehérvárra látogatnak. Tehát míg riválisainknak lesz egy-egy olyan mérkőzése, amelyen esélyesként lép pályára, nekünk a TF vagy a Gödöllő ellen bravúr pontot, de inkább pontokat kellene szerezni.

"Mondanám, hogy bízom abban, hogy a sérültek visszatérnek, de egyelőre még az alapszakasz végéig erre nem tudunk építeni. Tudom, hogy most aztán tényleg nagyon nehéz dolgunk van, hogy a négybe jussunk. Nyilván meg fogunk tenni mindent! Nem csapatot építünk, inkább játékot próbálunk mostmár építeni, egy kicsit okosabban, egy kicsit szófogadóbban játszani taktikailag – és akkor jó lesz.” - vetítette előre Ujvárosi Levente, akinek az egész idénye egyfajta tűzoltásként telt, hiszen amikor a csapat jórésze egészséges volt, akkor mérkőzéseink nem voltak, most pedig hetek óta a vírus és a sérülések határozzák meg a csapat munkáját.

"Nekem az előző szakaszban a TF elleni volt az egyik kedvenc meccsem, és remélem, legalább olyan lelkesek leszünk, mint a múltkor. Persze mindent meg fogunk tenni, és abszolút érzem, hogy összetartóak vagyunk és ahogy ott leszünk a szituációban, mindent meg fogunk tenni, amit kell.” - ezt már Kiss Zsófia mondta el a mai mérkőzéssel kapcsolatban. Valóban jó emlékeket táplálhatunk az őszi, TFSE elleni idegenbeli rangadóval kapcsolatban: bár 3:0-ra kikaptunk, a csapat talán az idény legjobb játékát mutatta be és minden játszmában rendkívül megszorongatta esélyesebb ellenfelét. 

"Én arra számítok, hogy ők is tudják, hogy ez nekünk is fontos és nekik is, így nagyon nagy küzdés lesz mindkét oldalon. Én nagyon sok lehetőséget látok a csapatban, és nagyon remélem, hogy ez most ki fog jönni, mert szerintem van keresnivalónk a TF ellen is. Nem szeretek így előre bármit kimondani, de én csak azt remélem, hogy nagyon küzdeni fogunk és mindenünket ott fogjuk hagyni a pályán, amit csak tudunk, azt megcsináljuk!” - tette hozzá Pisák Luca, aki optimistán várja a mai találkozót. - "Eddig nagyon sok nehézségünk volt és ezen közösen át tudtunk jutni és úgy érzem, ezt egy meccsen belül is végre tudjuk hajtani. Így együtt meg tudjuk nyerni a meccset!

Mi mást is kívánhatnánk? Egy győzelemmel nagyon nagyot lépnénk az álmunk, a felsőházi rájátszás felé, de a TFSE ezt biztosan nem fogja ingyen adni, így rendkívül kiélezett mérkőzésre lehet számítani. Várunk minden szurkolót a lelátóra, de aki nem tud kijönni, az keresse a facebook oldalunkat, mert élőben közvetítjük majd a mai találkozót.

NBI, alapszakasz, 13. forduló
BDSE-Emericus    -    TFSE

időpont: 02.26., 19:30

helyszín: Budaörs, Aramis Sportcsarnok

Legújabb híreink