A GÖDÖLLŐ ELLEN KEZDŐDIK AZ ŐSZI HAJRÁ!


A TFSE ellen tanulságot mérkőzést játszottak a budaörsi lányok: bár a mérkőzés egyes szakaszaiban kiváló játékot mutattunk, minden játszma hajrájában felénk kerekedett az ellenfél. Hiába mutat a végeredmény sima, 3:0-s hazai sikert, a játék képe egyáltalán nem volt elkeserítő. Ma délután a Gödöllőhöz, egészen pontosan Monorra utazunk, és ezzel megkezdődik az őszi idény hajrája, ahol eldőlhet: álmodozhatunk-e a felsőházi rájátszásról!

A TFSE ellen egyáltalán nem számítottunk esélyesnek, de ez nagyon sokáig nem látszott: a lányok remekül kezdték a mérkőzést, de az első játszma végén ugyanaz történt mint az összes többiben - amikor a legjobban kellett, a fővárosi "egyetemisták" fölénk kerekedtek... Fiatal csapatunk nem igazán bírta a szoros hajrákat, fizikailag és mentálisan is fölénk kerekedett a szettek végjátékaiban a TFSE. Pedig voltak periódusok, amikor kiválóan játszottunk: a második szettben 26 pontra volt például szüksége a hazaiaknak a sikerhet, míg a harmadik játékrészben már 7 pontos, 17-10-es előnyben is voltunk, mégis fordítani tudott a TF. Végül a 3:0-s vereség lett a mérkőzésből, de a játék képe egészen mást mutatott. 

"Talán húszig talán az eddigi legjobb játékunkat hoztuk jó mezőnyvédekezéssel, jó nyitásokkal, tehát igencsak megnehezítettük a TF dolgát, amely egyébként egész jól pótolta a hiányzóit. De húsz felett ez a fiatal csapat még sokat hibázik. Ennek kijavításához sok ilyen mérkőzés kell, nagyon jó, hogy ilyen meccseket játszunk egyfolytában – játszottunk és fogunk is. Szerintem tavaszra ez meg lesz, és a visszavágón remélem, hogy pont fordítva lesz." - mondta el a mérkőzés után Ujvárosi Levente, a Budaörs vezetőedzője.

Ahogy a mérkőzés előtt is sejtettük, a TFSE jobb csapat jelenleg még mint a BDSE, de arról mindenképpen kaptunk visszajelzést, hogy jó úton járunk. Alapjátékban, támadásokban és védekezésben fel tudtunk venni a harcot a feljutásért küzdő ellenféllel, csak azok a fránya végjátékok... Ahogy Ujvárosi Levente is fogalmazott, talán tavasszal másképp lesz!

NBI Liga, alapszakasz

TFSE      -             BDSE-Emericus                3:0 (22, 24, 21)

Pontszerzőink: Pisák Flóra 16; Horváth Petra 10; Kiss Zsófia 6; Tóth Luca 4; Jakab Boglárka, Merza Zsófia 3-3; Tátrai Nikolett 2; Darvas Hanna, Pisák Luca, Hernády Sára 1-1; Ujvárosi Boglárka (L); Futsek Sára (L).

MEGTERHELŐ ŐSZI HAJRÁ KEZDŐDIK!

Három bajnoki és egy kupamérkőzés van még előttünk a 2021-es naptári évben:

  • november 27., szombat: Gödöllői RC (idegenben)
  • december 4., szombat: Kispest SE (idegenben)
  • december 7., kedd: MTK (Magyar Kupa, Budaörsön)
  • december 11., szombat: DSZC-Eötvös DSE (idegenben)
Látható, hogy már minden mérkőzésünket idegenben játsszuk, bár az MTK elleni kupavisszavágó nyilván kilóg a sorból, hiszen a fővárosi kék-fehérek is a budaörsi Aramis Sportcsarnokban rendezik a hazai mérkőzéseiket, így a BDSE elleni Magyar Kupa-találkozót is.

Talán nem túlzó azt mondani, hogy a mai, Gödöllő elleni találkozónk és az MTK elleni kupavisszavágó a legkevésbé fontos a hátralévő időben: ahogy azt Ujvárosi Levente is elmondta nekünk, a Kispest és a debreceni, Eötvös elleni bajnoki összecsapások dönthetik el, elégedetten mehetünk-e a téli szünetre.

"Még az idén van egy Debrecen elleni meccsünk, illetve egy Kispest elleni visszavágónk, amely közvetlen vetélytársunk a negyedik helyért, hogy a felsőházba tudjunk kerülni. Hogyha ez meg van, akkor azt hiszem, már csak mi ronthatjuk el. Persze, járvány meg minden közbejöhet, de ami rajtunk múlik, azt mindent megteszünk. Erre nagyon készülünk, és akkor nyugodtan elmehetünk karácsonyozni." - árulta el Ujvárosi.

Nyilvánvaló, hogy a veretlenül listavezető Gödöllői RC ellen idegenben nem mi vagyunk az esélyesek: Szalay Attila együttese egyértelműen az NBI Liga megnyeréséért, feljutásért küzd ebben az idényben, s eddig nagyszerűen menetelnek is. Főleg az első négy mérkőzésük nevezhető impozánsnak: sorrendben a VESC-et, a Jászberényt és a Kispestet is idegenben múlták felül 3:0-ra, majd otthon az Eötvöst is háromjátszmás sikerrel múlták felül.

Az elmúlt két fordulóban aztán volt egy kisebb visszaesésük, ahogy jöttek a rangadóik a közvetlen vetélytársaik ellen. A TFSE ellen 2:0-ról fordítottak a 38 pontos Sánchez Pérez, valamint a 22 pontos Rátkai Panna vezérletével, majd kisdöntőnek is beillő drámai csatában győzték le a MÁV Előre SC-Bericap-ot. Külön kiemelendő, hogy az illusztris eredményeit úgy érte el a Gödöllő, hogy eddigi hat bajnokijából mindössze egyetlenegyet játszott hazai pályán. Ha eddig veretlenül meneteltek, mi várhathó vajon tőlük a szezon második felében, ahol nagyrészt hazai pályán szerepelnek majd...? Még akkor is, ha Monor nem nevezhető klasszikus hazai pályájuknak. 

De nekünk nem a Gödöllővel kell foglalkozni: a mieink folyamatosan fejlődő játékot mutatnak be, volt egy hárommeccses győzelmi sorozatunk is, így a nagy kérdés az lesz, hogy a Kispest SE-t sikerül-e majd magunk mögött tartanunk az alapszakasz végére. Ehhez jó kiindulási alap a hazai pályán aratott 3:1-es győzelmünk, de idegenben, a Szent Gellért Sportcsarnokban sem lesz könnyű dolgunk.

Minden plusz pont, amit váratlanul, meglepetésre tudnánk szerezni a hátralévő bajnoki találkozóinkon, az remekül jön majd a végelszámolásnál! Így nyilvánvalóan nem feltartott kézzel megyünk Monorra sem, megpróbálunk a listavezető otthonában is jó játékot nyújtani!

SZURKOLJATOK A BUDAÖRSI LÁNYOKNAK!

November 27., 17:00     Monor, Városi Sportcsarnok

NBI Liga, alapszakasz, 6. forduló

Gödöllői RC       -             BDSE-Emericus

A maszkviselés és a védettségi igazolvány kötelező!

Legújabb híreink