BRAVÚRPONT UTÁN, GÖDÖLLŐ ELŐTT!


A TFSE ellen megszereztük első pontunkat a felsőházban.
A feljutásért küzdő TFSE ellen a papírforma szerint nem sok esélyünk volt, de az egyre javuló formát mutató játékosaink rácáfoltak minden előzetes várakozásra. Következik a Gödöllő elleni rangadó, amelyen sok minden múlhat a végső helyezésünk szempontjából.

Hihetetlenül fárasztó hétvégén vannak túl röplabdázóink: a felnőttcsapat keretére épülő U21-es együttes szombaton még a döntőbe jutásért küzdött a hazai pályán rendezett minitornán: a fiatalok nagyot harcoltak, de nem sikerült bejutniuk a fináléba, harmadik helyen zárták a budaörsi négyest.
Nem volt idő nagyon se pihenni, se búslakodni, hiszen hétfőn már a feljutásért küzdő TFSE-t fogadtuk az Aramis Sportcsarnokban: ellenfelünknek nem szabadott botlania, ha életben akarta tartani feljutási álmait, mi pedig a folyamatosan javuló játékunkat szerettük volna már pontra, akár pontokra beváltani.
Persze azt mindenképpen el kell mondani - még ha lassan közhellyé is válik -, hogy Ujvárosi Levente vezetőedző dolgát nem könnyítette meg a sok hiányzó. A maródiak listájára merült Merza Zsófia is, így vele már az U21-esek közt sem számolhatott a szakmai stáb.
A csapat minden várakozást felülmúlóan jól kezdett: két, rendkívül kiélezett és izgalmas játszmát nyert meg a Pisák Luca és Horváth Petra vezette Budaörs, így már ekkora egyértelművé vált, amiben csak reménykedni mertünk: megszereztük első pontunkat a felsőházi rájátszásban!
Persze ahhoz, hogy ezt az egyet további vagy továbbiak kövessék, az "egyetemistáknak" is volt egy-két szavuk: Boller Annáék játéka feljavult, míg mi fáradni kezdtünk, így két viszonylag izgalommentes szettel egyenlíteni tudott a TFSE. Az történt, amit már a korábbi meccseinken is láthattunk: amíg bírja a csapat erővel, addig bárkivel fel tudja venni a harcot, magas színvinalon képes teljesíteni - a holtpont eljövetele után viszont nagyot csökken a játékunk szintje.
A mindent eldöntő ötödik játszmára azonban minden erőnket összeszedtük, és a végsőkig harcoltunk: hiába lépett el többször is 3-4 ponttal a TFSE, nem zuhantunk össze, sőt, meccslabdánk is volt! Ekkor jött a drámai végjáték, mindkét csapatnak volt lehetősége a meccs lezárására - ez sajnos az összesen két meccslabdát hárító vendégeknek sikerült. A TFSE ezzel életben tartotta feljutási esélyeit, a mieink pedig rendkívül büszkék lehetnek a teljesítményükre!
"Hétről hétre hosszabb ideig tudunk koncentrálni. Örülök a megnyert pontnak. Ki kell hoznunk a legtöbbet a hátralevő két mérkőzésből." - értékelt a találkozó után a BDSE vezetőedzője, Ujvárosi Levente.

BDSE-Emericus  -  TFSE      2:3 (21; 23; -17; -14; -17)
Pontszerzőink: Horváth Petra 21; Jakab Boglárka 13; Tátrai Nikolett 9; Pisák Flóra 8; Pisák Luca és Hernády Sára 6-6; Vincze Sára 4; Kiss Zsófia és Darvas Hanna 1-1; Horváth Irma; Ujvárosi Boglárka (L); Futsek Sára (L).

A következő fordulóban, vasárnap este 17:00-kor Monoron lépünk pályára a Gödöllői RC hazai pályáján. Szalay Attila együttese ellen sokáig emlékezetes mérkőzést játszottunk az alapszakasz zárófordulójában: az addigra már a top4-es helyét bebiztosító Gödöllő elleni bravúrgyőzelemmel biztosítottuk a helyünket a legjobbak közt.
Hasonló bravúrra készülünk most is: ha sikerülne 3 pontot szerezni a Gödöllő ellen, akkor az utolsó forduló előtt nyíltá válna a bronzéremért zajló versenyfutás.
Mi mindent megteszünk a sikerért, szurkoljatok a Budaörsnek!

Következő mérkőzés


Vidux - Szegedi RSE

2023-12-09

-

Budaörsi DSE - EMERICUS SELegújabb híreink